Στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος έφτασε τους 20 βαθμούς Κελσίου, η υψηλότερη θερμοκρασία από το 2012

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στα Βαλκάνια και ειδικότερα στα ανατολικά και νότια Βαλκάνια, καταγράφοντας μέγιστες θερμοκρασίες ακόμη και πάνω από τους 20°C. Εκτός των μέγιστων θερμοκρασιών σε πολύ υψηλά επίπεδα κυμάνθηκαν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες θυμίζοντας βραδιές άνοιξης.

Δεκάδες μηνιαία ρεκόρ σημειώθηκαν σε χώρες των Βαλκανίων. Στη Ρουμανία την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, σημειώθηκε η πιο ζεστή ημέρα για τον Ιανουάριο μήνα σε εθνικό επίπεδο. Η πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι, κατέρριψε το ρεκόρ ζέστης για τον μήνα Ιανουάριο κατά 4°C πάνω από το προηγούμενο.

Εκτός της Ρουμανίας, τα Σκόπια και η Μολδαβία την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου κατέγραψαν την πιο θερμή ημέρα για Ιανουάριο μήνα στα χρονικά.

Στην Ελλάδα επίσης σημειώθηκαν μηνιαία ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας σε σταθμούς του δικτύου του ΕΑΑ. Την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 20°C σε 80 και 70 σταθμούς αντίστοιχα.

Ρεκόρ καταγραφής στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 καταγράφηκε η πιο θερμή ημέρα για Ιανουάριο μήνα από το 2012 με βάση τον αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό του ΕΑΑ/meteo.gr. Πιο συγκεκριμένα η μέγιστη θερμοκρασία των 19,8 °C που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στον μετεωρολογικό σταθμό της Θεσσαλονίκης αποτελεί την υψηλότερη θερμοκρασία για τον Ιανουάριο από το 2012 που ξεκίνησε τη λειτουργία του.

Πηγή δεδομένων: climatebook.gr, meteo.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση