Στη Σαχάρα το χιόνι έφτασε τα 40 εκατοστά (φωτο)

Την ώρα που στις ΗΠΑ επικρατούν πολικές θερμοκρασίες και στην Αυστραλία καύσωνας, η έρημος Σαχάρα έχει καλυφθεί με χιόνι.

Περίπου 40 εκατοστά χιόνι έπεσαν στην έρημο έπειτα από ένα σφοδρό κύμα ψύχους που σάρωσε την περιοχή την Κυριακή. Αυτή είναι η τρίτη φορά μέσα στα τελευταία σαράντα χρόνια που η αλγερινή πόλη Άιν Σέφρα γνωστή και ως «Πύλη προς τη Σαχάρα» βλέπει τους αμμόλοφους που την περιτριγυρίζουν να καλύπτονται από χιόνι.

Το χιόνι άρχισε να πέφτει από νωρίς το πρωί της Κυριακής και γρήγορα στρώθηκε στην άμμο. Και ενώ η ίδια η πόλη δεν είδε παρά ελάχιστο χιόνι, η έρημος καλύφτηκε σε πολλά σημεία.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο ερασιτέχνης φωτογράφος Karim Bouchetata φωτογράφησε το πανέμορφο όσο και απροσδόκητο αυτό θέαμα. «Εκπλαγήκαμε όταν ξυπνήσαμε και είδαμε χιόνι ξανά. Έμεινε όλη την Κυριακή και άρχισε να λιώνει γύρω στις 5 το απόγευμα», είπε.

Ο Bouchetata είχε φωτογραφίσει και πέρυσι το χιόνι που έπεσε γύρω στα Χριστούγεννα. Πριν το 2016, η τελευταία μεγάλη χιονόπτωση -αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι», στην Άιν Σέφρα, ήταν τον Φεβρουάριο του 1979 όταν χιόνισε για 30 ολόκληρα λεπτά. Ανεπαίσθητα στρώματα χιονιού εμφανίστηκαν για λίγη ώρα επίσης το 2005 και το 2012.

Η πόλη βρίσκεται περίπου 1.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιβάλλεται από την Οροσειρά του Άτλαντα.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες:

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση