Στη Σκύρο το «πράσινο Νταβός»

Ξεκίνησε τις εργασίες του στη Σκύρο το «Παγκόσμιο Φόρουμ για Πράσινους Προορισμούς», που αποκαλείται και «πράσινο Νταβός», αφού συμμετέχουν και εκπαιδεύονται οι μεγαλύτεροι φορείς πράσινης ανάπτυξης του κόσμου.

Τους συνέδρους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται διαχειριστές και σύμβουλοι προορισμών, κυβερνητικοί φορείς με αρμοδιότητα την πράσινη οικονομία σε εθνικό και τοπικό επίπεδο καθώς και στελέχη «πράσινων» εταιρειών από όλον τον κόσμο, καλωσόρισε ο δήμαρχος Σκύρου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, που αναφέρθηκε στη συμβολική σημασία της ανάληψης για πρώτη φορά μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης από τη χώρα μας και ειδικότερα από μια περιοχή της περιφέρειας.

Τονίζεται ότι το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού Global Sustainable Tourism Council-GSTC και της οργάνωσης Green Destinations, που αναλαμβάνουν την κατάρτιση και πιστοποίηση αειφόρων προορισμών.

Η επιλογή της Σκύρου να φιλοξενήσει το συνέδριο έρχεται σε συνέχεια της βράβευσης του νησιού τα δύο προηγούμενα χρόνια, 2017 και 2018, ως ένας από τους 100 κορυφαίους «Πράσινους Προορισμούς» παγκοσμίως, στον ετήσιο διαγωνισμό της Green Destinations.

Όπως δηλώνει στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης, «στο Συνέδριο αυτό παρουσιάζονται καινοτόμες ιδέες που αφορούν την ενσωμάτωση πράσινων πολιτικών στην αναπτυξιακή στρατηγική των προορισμών. Η οργάνωσή του στη Σκύρο αποτελεί μια αναγνώριση και επισφράγιση των προσπαθειών μας όλων αυτών των χρόνων να κάνουμε το νησί μας "πράσινο". Αυτό εξάλλου είναι το μέλλον του τουρισμού για την Εύβοια και την Ελλάδα, ώστε τα οφέλη να είναι πολλά και να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον μας».

Επισημαίνει, τέλος, τα τελευταία χρόνια το νησί της Εύβοιας ακολουθεί ένα διαφορετικό μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο ανάπτυξης και προβολής που ακολουθεί η πλειονότητα των ελληνικών νησιών αφού επενδύσει συστηματικά στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου και της πολιτισμικής παράδοσης του νησιού, υπερβαίνοντας το κλασικό δίπτυχο ήλιος-θάλασσα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση