Στις παρυφές του Ερύμανθου το φετινό ECOCAMP

Για 13η χρονιά θα διοργανωθεί το πρότυπο κατασκηνωτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε το ECOCITY. Πρόκειται για το ECOCAMP, την οικολογική πρόταση διακοπών για νέες και νέους 13-16 ετών, που θα πραγματοποιηθεί σε μια επιλεγμένη περιοχή των Καλαβρύτων, στη μαγευτική Ροδέα, στις μόνιμες εγκαταστάσεις του Κατασκηνωτικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας και Αγωγής.

Στις παρυφές του Ερύμανθου, σε ένα τοπίο μοναδικού κάλλους στο δάσος με τα έλατα, όπου η μυθολογία μας τοποθέτησε τον άθλο του Ηρακλή με τον Ερυμάνθιο Κάπρο, στήνεται η περιβαλλοντική κατασκήνωση. Σκοπός της είναι να προσφέρει στους εφήβους που θα συμμετέχουν τη δυνατότητα διαβίωσης σε χώρους φυσικής ομορφιάς και ιστορικής σημασίας, ενώ θα τους ευαισθητοποιήσει μέσα από ένα αξιόλογο πρόγραμμα ενημέρωσης, βιωματικών δράσεων και ψυχαγωγίας, για το περιβάλλον.

ECOCAMP MOUNTAIN BIKES (600 x 400)

Στο ECOCAMP προτεραιότητα έχει o νέος κατασκηνωτής, ο οποίος μέσα από την ευχάριστη διαβίωση και την ξεγνοιασιά της παρέας, συμμετέχει σε θεματικές δραστηριότητες για τον αέρα, το νερό και τη γη, εμπλουτισμένες με στοιχεία από τον παραδοσιακό πολιτισμό της περιοχής, όπως το ζύμωμα του ψωμιού, το ψήσιμο σε φούρνο με ξύλα, την καλλιέργεια καρπών και φυτών, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά μέσα και εργαλεία.

ECOCAMP FARMA (600 x 308)

Οι έφηβοι που θα συμμετέχουν θα έχουν τη δυνατότητα να  παρακολουθήσουν τη ζωή στη φάρμα σε συνεργασία με βοσκό, ακολουθώντας ένα κοπάδι προβάτων και κάνοντας επίσκεψη σε κοντινή μονάδα για άρμεγμα και ενημέρωση. Να πάρουν μαθήματα ιππασίας και να κάνουν βόλτα στο δάσος και να γνωρίσουν την περιοχή με πεζοπορία, ή ορειβατικό ποδήλατο πάντα με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Οι εγκαταστάσεις του ECOCAMP είναι μόνιμες και περιλαμβάνουν κεραμοσκεπή κτίρια, κουζίνα, ιατρείο, γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις, βόλεϊ, πινγκ-πονγκ και πισίνα.

Το ECOCAMP είναι ένα πρόγραμμα του ECOCITY που στοχεύει στην επαφή των εφήβων της πόλης με τη Φύση, καθώς και στην βιωματική προσέγγιση περιβαλλοντικών θεμάτων. Θα υλοποιηθεί για μια εβδομάδα από 31 Ιουλίου μέχρι 6 Αυγούστου.

Για πληροφορίες ή και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο ECOCITY στο τηλέφωνο 210-6196757, ενώ για περισσότερα στοιχεία και το πλήρες πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση του προγράμματος www.ecocasmp.gr.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση