Στις 31 Μαρτίου η δεύτερη δημοπρασία για τη διακοψιμότητα

Για τις 31 Μαρτίου όρισε ο ΑΔΜΗΕ τη δεύτερη διενέργεια δημοπρασιών για τη διακοψιμότητα, ή για τις Υπηρεσίες Διακοπτόμενου Φορτίου, όπως είναι το επίσημο όνομα του μέτρου. Όπως ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ, οι προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στις δημοπρασίες θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του Διαχειριστή τουλάχιστον τέσσερις ημέρες πριν από την ανωτέρω ημερομηνία διενέργειας των δημοπρασιών.

Υπενθυμίζεται πως η διακοψιμότητα αποτελεί ένα μέτρο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των βιομηχανιών, καθώς η εφαρμογή του είναι σε θέση να εξοικονομήσει 60 με 100 εκατ. ετησίως στις ενεργοβόρες επιχειρήσεις, οι οποίες πλέον έχουν χάσει την έκπτωση 20% που παρείχε η ΔΕΗ στα τιμολόγια υψηλής τάσης.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω της «διακοψιμότητας», ο ΑΔΜΗΕ (Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρισμού) θα μπορεί να περιορίζει ή να διακόπτει την παροχή ρεύματος προς τις βιομηχανίες -με αντάλλαγμα εκπτώσεις στα τιμολόγια. Η πρώτη δημοπρασία έγινε στις 29 Φεβρουαρίου, ενώ κάλυπτε με 500 MW κάθε έναν από τους δύο τύπους των Υπηρεσιών Διακοπτόμενου Φορτίου, ΥΔΦ1 και ΥΔΦ2, οι οποίοι διακρίνονται κυρίως από τον χρόνο προειδοποίησης.

Οι προσφορές άγγιξαν συνολικά τότε τα 1.870 MW, υπερκαλύπτοντας επομένως τα 1.000 MW δημοπρατούμενης ισχύος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση