Διεθνές συνέδριο για βιομηχανικά επιμολυσμένες περιοχές στο ΑΠΘ

Το 3ο Διεθνές Συνέδριο του Δικτύου Βιομηχανικά Επιμολυσμένων Περιοχών και Υγείας (Third Plenary Conference COST Action IS1408 - ICSHNet), στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ, διοργανώνουν στις 6 και 7 Φεβρουαρίου το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής (EnvE Lab) και η Ευρωπαïκή Συνεργασία Επιστήμης και Τεχνολογίας (COST).

Το συνέδριο θα χαιρετήσουν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, ο Αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού, Καθηγητής Θεόδωρος Λαόπουλος, ο Επικεφαλής της COST Action, Ivano Iavarone και ο Αναπλ. Καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Διευθυντής του Τομέα Τεχνολογιών και του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών και του Ερευνητικού Κέντρου HERACLES για το Εκθεσίωμα και την Υγεία.

Στόχος του συνεδρίου είναι η σύγκληση ενός διεπιστημονικού δικτύου εμπειρογνωμόνων και πολιτικών φορέων από κράτη-μέλη της Ευρωπαïκής Ένωσης, με σκοπό τη δημιουργία ενός κοινού Ευρωπαϊκού πλαισίου έρευνας για τη μελέτη των προβλημάτων υγείας λόγω της παρουσίας βιομηχανικά επιμολυσμένων περιοχών.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα, πατώντας ΕΔΩ.

Το δίκτυο ISCHNet έχει οργανωθεί σε τέσσερις Ομάδες Εργασίας που εστιάζουν στα ακόλουθα πεδία:

1) συλλογή και διαχείριση δεδομένων περιβάλλοντος και υγείας,

2) μέθοδοι και εργαλεία για την αξιολόγηση της ανθρώπινης έκθεσης,

3) μέθοδοι και εργαλεία για την αξιολόγηση των κινδύνων και τις επιπτώσεις στην υγεία και

4) διαχείριση κινδύνων και επικοινωνία.

Θα ακολουθήσουν αντίστοιχα εκπαιδευτικά σεμινάρια για πάνω από 50 νέους ερευνητές από όλη την Ευρώπη στις 8, 9 και 10 Φεβρουαρίου.

Στο συνέδριο αναμένονται περισσότεροι από 150 συμμετέχοντες από 32 χώρες, εκπρόσωποι επιστημονικών, κοινωνικών και πολιτικών τοπικών, εθνικών φορέων και διεθνών οργανισμών (όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), καθώς και της βιομηχανίας. Η συμμετοχή και συνδρομή των πολιτών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών θεωρείται απαραίτητη.

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 11:00 θα φιλοξενηθεί Συνέντευξη Τύπου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων 2.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση