Στον Πόρο η Εκστρατεία HELMEPA για το Θαλάσσιο Περιβάλλον

Στον Πόρο μεταφέρει η HELMEPA την «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες», ανταποκρινόμενη θετικά στη σχετική πρόσκληση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται από το Βρετανικό κοινωφελές ίδρυμα Lloyd’s Register Foundation (LRF) και έχει ήδη επισκεφθεί 21 πόλεις της Ελλάδας από το 2011 μέχρι σήμερα, κινητοποιώντας περισσότερους από 22.000 μαθητές και 1.600 εκπαιδευτικούς.

Πέρα από την ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών της Ελληνικής περιφέρειας για τις θεματικές ενότητες της Εκστρατείας, σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να εμπνεύσει τα παιδιά στη χώρα μας να ασχοληθούν με τις επιστήμες, τη μηχανική και τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας.

thalassa

Στον Πόρο, υπό την αιγίδα του Δήμου, η περιβαλλοντική Έκθεση της Εκστρατείας θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Μέγαρο Συγγρού από 15 έως 29 Νοεμβρίου 2016.

Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, η HELMEPA θα μεταφέρει στην Έκθεση με δαπάνες της Εκστρατείας όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και του Γυμνασίου/Λυκείου του νησιού καθώς και μαθητές του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων. Επίσης, προγραμματίζεται Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον» την 15η Νοεμβρίου καθώς και άλλες εθελοντικές δράσεις σε συνεργασία με τον Δήμο Πόρου και τοπικούς φορείς.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση