Στοπ στην ΑΓΕΤ για χρήση εναλλακτικών καυσίμων

Ομόφωνη απόφαση με την οποία ζητεί να ανακληθεί η άδεια του εργοστασίου της ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Παράλληλα, ανακάλεσε δική του προηγούμενη απόφαση του 2013, με την οποία γνωμοδοτούσε θετικά για τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων από την ΑΓΕΤ.

Ειδικότερα, μετά από σχετική επερώτηση της παράταξης Λαϊκής Συσπείρωσης του ΚΚΕ, στην οποία απάντησε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δρομολόγησε διαδικασία, η οποία κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου υπέρ της ανάκλησης της θετικής γνωμοδότησης που είχε δώσει το 2013 για τα εναλλακτικά καύσιμα.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά καθολική ανατροπή του σκηνικού σχετικά με την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

Σε ανακοίνωση του, το Σωματείο Εργαζόμενων της ΑΓΕΤ, σημειώνει ότι «επιλέξαμε- όχι τυχαία-όλο το προηγούμενο διάστημα να κρατήσουμε ως σωματείο χαμηλούς τόνους, όχι διότι δεν έχουμε άποψη, αλλά επειδή εκτιμήσαμε ότι μέσα από το πλαίσιο που έχουν καθορίσει οι τοπικοί φορείς της πόλης, έχει ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται».

«Είμαστε όμως πλέον υποχρεωμένοι – μετά τα όσα ατεκμηρίωτα ακούγονται και λέγονται από φορείς και όχι μόνο… της πόλης , σεβόμενοι πρώτα από όλα τους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ τους οποίους και εκπροσωπούμε και υπηρετώντας το υπέρτατο αγαθό της εργασίας να επισημάνουμε τα εξής:

– Είμαστε οι πρώτοι που έχουμε απαιτήσει από την εταιρεία της ΑΓΕΤ να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα και επενδύσεις που θα διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος, διότι εκτός από εργαζόμενοι είμαστε και πολίτες αυτής της πόλης.
– Δεν αναγνωρίζουμε όμως σε κανέναν το δικαίωμα να θέτει σε «πλειστηριασμό» θέματα σοβαρά όπως το περιβάλλον μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τις δικές του σκοπιμότητες
– Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο όσους προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη, επέλεξαν σε αυτή τη χρονική στιγμή να βάλουν κατά εργαζομένων.
– Περιμένουμε την ίδια ευαισθησία να δείξουν και για άλλες πηγές περιβαλλοντικής επιβάρυνσης του πολεοδομικού συγκροτήματος που θα πρέπει να ελεγχθούν» τόνισαν οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ».

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση