Tουλάχιστον 62 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στη Πορτογαλία

Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο από τη δασική πυρκαγιά στη κεντρική Πορτογαλία. Η χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου βιώνει τα τελευταία 24ωρα τον χειρότερο εφιάλτη τους.

Σύμφωνα με τις επίσημες αρχές, οι νεκροί ανήλθαν πλέον στους 62. Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στις φλόγες στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν την πύρινη λαίλαπα στη περιοχή Πεδρογάου Γκράντ ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ανάμεσα στους  59 τραυματίες είναι και αρκετοί πυροσβέστες. «Δυστυχώς  είμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη τραγωδία όσον αφορά τις δασικές πυρκαγιές», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας Αντόνιο Κόστα και  εξέφρασε την ανησυχία ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Περίπου 600 πυροσβέστες συμμετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Συνολικά περίπου 60 δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν σε όλη τη χώρα, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η Ισπανία έστειλε δύο αεροπλάνα για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Ακόμη δεν έχει γνωστό τι προκάλεσε τη φωτιά.Η Πορτογαλία αντιμετωπίζει ένα κύμα καύσωνα, με θερμοκρασίες άνω των 40C σε ορισμένες περιοχές.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση