Στο γήπεδο του Άρη ο πρώτος «έξυπνος» και «πράσινος» χλοοτάπητας στην Ελλάδα (φωτο)

Ο Άρης προχωράει τις διαδικασίες για τον νέο χλοοτάπητα που τοποθετείται στο Κλεάνθης Βικελίδης και τα αποκαλυπτήρια αναμένεται να γίνουν στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα την ερχόμενη Κυριακή.

Στις 29 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η σπορά του νέου χόρτου. Εν συνεχεία ακολούθησε το σκέπασμα του γηπέδου με ειδικό πανί ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη φυτρωτικότητα και η ταχύτερη ανάπτυξη του χόρτου.

Ακολούθησε εκ νέου σκέπασμα του χλοοτάπητα τις προηγούμενες ημέρες και σταδιακά μειώθηκε το ύχος του ώστε να φτάσει στη μέγιστη πυκνότητα ενώ από χθες έχει ξεκινήσει το κούρεμά του με ειδικό μηχάνημα το οποίο η ΠΑΕ Άρης αγόρασε από την Αγγλία.

Οι φάσεις των εργασιών

Η πρώτη φάση περιλάμβανε την τοποθέτηση υβριδικού συστήματος ενδυνάμωσης της αμμώδους ριζόσφαιρας για την επίτευξη μιας σταθερής και ανθεκτικής επιφάνειας για όλη την αγωνιστική περίοδο.

Η δεύτερη φάση, σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΠΑΕ Άρης, περιείχε την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού ανακατασκευής και συντήρησης του αγωνιστικού χώρου με ταυτόχρονη δημιουργία εσωτερικής ομάδας πρασίνου και συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία Διασφάλισης Ποιότητας του χλοοτάπητα σύμφωνα με τα αυστηρότερα πρότυπα της UEFA.

Σε αυτή την φάση ενσωματώθηκαν στον εξοπλισμού του γηπέδου και δυο φωτιστικά σώματα υποβοήθησης της ανάπτυξης του χλοοτάπητα με τη μεγαλύτερη δυνατή ισχύ.

Η τρίτη φάση αναπτύσσει επιπλέον τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της συντήρησης του χλοοτάπητα, σημειώνουν κύκλοι της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, δίνοντας έμφαση στις περιβαλλοντικά ορθές πρακτικές και στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των εργασιών συντήρησης.

Στο πλαίσιο αυτό στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά σε αγωνιστικό χώρο ελληνικού γηπέδου, σύστημα παρακολούθησης των μικροκλιματικών χαρακτηριστικών με συνεχή αποτύπωση της θερμοκρασίας , υγρασίας, ηλιακής ακτινοβολίας κτλ.

Θα ενσωματωθεί ένα μοντέλο πρόγνωσης φυτονόσων ώστε να μειωθεί η εισροή φυτοπροστατευτικών προιόντων χωρίς να μειωθεί η ποιότητα του χλοοτάπητα καθώς και σύστημα μείωσης του υδατικού αποτυπώματος μέσω συνεχούς παρακολούθησης της εδαφικής υγρασίας σε κρίσιμα βάθη της ριζόσφαιρας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση