Στο εδώλιο για το κολαστήριο των αλόγων στον Ασπρόπυργο

Για τη φρίκη, τη συστηματική κακοποίηση και τη χρόνια εγκατάλειψη που προκαλούν σοκ, δικάζονται σήμερα Παρασκευή οι ιδιοκτήτες μονάδας εμπορίας ιπποειδών, που θα καθίσουν στο εδώλιο του Δ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για την πρωτοφανή κακοποίηση των ζώων, μετά από μηνύσεις και καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων, που καλούν σε παράσταση στη δίκη.

Εικόνες ντροπής για τον άνθρωπο συνθέτουν το υλικό της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί με άλογα σκελετωμένα, άρρωστα, τυφλά, κακοποιημένα, δεμένα με αλυσίδες και με τσιμεντοκολόνες.

Η μονάδα εμπορίας ιπποειδών που βρίσκεται στην περιοχή Ασπροπύργου - Ελευσίνας, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, συστηματικά κακοποιεί τα άτυχα ζώα, τα οποία εμπορεύεται, χωρίς να τηρεί κανένα υγειονομικό κανόνα η τις προϋποθέσεις ευζωίας των αλόγων η άλλων ζώων που έχει στην κατοχή με σκοπό το εμπόριο.

Οι φωτογραφίες που περιέρχονται στη δικογραφία μιλούν από μόνες τους. Σκελετωμένα ιπποειδή σε έναν χώρο με μπάζα, βρώμικο, χωρίς νερό αφού η περιοχή δεν υδροδοτείται, ανάμεσα τ ένα νεκρό καμένο άλογο, δεμένα ζώα με αλυσίδες σε τσιμεντοκολόνες, μια αποθήκη χωρίς παράθυρα και μέσα δεμένα σε τοίχους διάφορα ιπποειδή. Ανάμεσα στα ζώα ένα κλουβί με μια γερακίνα σε άθλια κατάσταση και μέσα στο κλουβί νεκρά ζώα με τα οποία προφανώς την τάιζαν.

Οι κατηγορούμενοι είναι οικογένεια που ασχολείται με το ζωεμπόριο και έχει και στο παρελθόν συλληφθεί για φορτίο με υποσιτισμένα άλογα με προορισμό την Ιταλία.

Η υπόθεση έχει αναβληθεί πολλές φορές ως σήμερα, καθώς η σχετική δικογραφία σχηματίστηκε μετά από καταγγελίες του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών (Ippothesis) προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση το 2016, από την αρμόδια εισαγγελέα για την προστασίας των ζώων στην Εισαγγελία Αθηνών. Η εθελόντρια, πρόεδρος της Ippothesis, Ρόζα Ρούσου, παρέστη στην αυτοψία που διατάχθηκε τότε από την Εισαγγελία και αναμένεται να παραστεί στη δίκη, όπως και εθελοντές της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας. Η πρόεδρος της Ειρήνη Μολφέση, «δυστυχώς με την έλλειψη μεταβατικών διατάξεων του νέου νόμου 4830/2021 και εφόσον δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα τα μητρώα φιλοζωικών σωματείων στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι πιθανόν να μας οδηγήσει σε αποκλεισμό από το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής στη συγκεκριμένη δίκη».

Πηγή: Kathimerini.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση