«Κυνηγώντας» ένα ανοιξιάτικο άγριο μανιτάρι στη λίμνη Πλαστήρα

Ειδική εκδήλωση, αφιερωμένη στο ανοιξιάτικο άγριο μανιτάρι hygrophorus marzuolus -γνωστό και ως "μαρτιάτικο" ή "μαρτούλι"- διοργανώνουν οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας, την ερχόμενη Κυριακή, στο Νεοχώρι της λίμνης Πλαστήρα, στην Καρδίτσα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί, από τον Βοτανικό Κήπο, όπου θα γίνει ξενάγηση, ενώ θα ακολουθήσει εξόρμηση στο δάσος, για αναζήτηση και συλλογή άγριων μανιταριών.

Η αναγνώριση των μανιταριών που θα συλλεγούν θα γίνει από ειδικούς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με ταυτόχρονη παρουσίαση θέματος με αντικείμενο τα άγρια μανιτάρια, στην αίθουσα του παλαιού δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την προσφορά μανιταρόσουπας και μανιταρόπιτας στους παρευρισκόμενους. «Είστε όλοι προσκεκλημένοι, για να απολαύσετε τη Φύση και τα δώρα της, που τόσο πλουσιοπάροχα προσφέρονται στην περιοχή και να "σπάσετε" τη ρουτίνα της καθημερινότητας», λένε οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας.

Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση και τις δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί, θα πρέπει η ενδυμασία να είναι ανάλογη για την συγκεκριμένη περίσταση, όπως και να υπάρχει ο εξοπλισμός για τη συλλογή των μανιταριών (καλάθι ή τελάρο). Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση, η οποία υποστηρίζεται από τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, συμμετέχουν ο ΕΟΣ Καρδίτσας και ο Σύλλογος Νέων Νεοχωρίου.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Στέργιος Μίχος, πρόεδρος των μανιταρόφιλων Θεσσαλίας, επισημαίνει πως «το "κυνήγι" του μανιταριού είναι μια συναρπαστική διαδικασία και αποτελεί ένα κίνητρο για να "ξεκολλήσουμε από τον καναπέ" και να τρέξουμε κοντά τη μητέρα Φύση, για να απολαύσουμε τα υπέροχα δώρα που μας προσφέρει τόσο πλουσιοπάροχα».

«Ευελπιστούμε», προσθέτει ο ίδιος στη συνέχεια, «να "συγκινήσουμε" αρκετούς και να τρέξουν κοντά μας και τους υποσχόμαστε ότι θα ζήσουν υπέροχες στιγμές, σ΄αυτό το καταπληκτικό περιβάλλον της λίμνης Πλαστήρα, που προέκυψε από ορθολογική ανθρώπινη παρέμβαση-ίσως από τις ελάχιστες περιπτώσεις που συνέβη αυτό...γιατί στις περισσότερες δικαιώνεται η ρήση του μεγάλου φιλέλληνα Σατωμπριάν: "Προηγούνται τα δάση, ακολουθεί ο άνθρωπος, έπεται... ερήμωση". Eξάλλου το χρωστάμε στην ψυχή μας!!!!».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση