Στο τέλος του έτους η δημοπράτηση της ΜΕΑ στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Αποστολή στο Παρίσι: Νίκος Αβουκάτος

«Πράσινο φως» ανάβει για την υλοποίηση της κατασκευής μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων (ΜΕΑ) ανατολικού τομέα, στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης, από το Παρίσι όπου βρίσκεται μαζί με αντιπροσωπεία αυτοδιοικητικών της Περιφέρειας σε ενημερωτική αποστολή σχετικά με τη γαλλική τεχνογνωσία στη διαχείριση αποβλήτων και την ενεργειακή τους αξιοποίηση.

Σύμφωνα με τον κ. Γεράνη, οι υπογραφές για την κατασκευή της ΜΕΑ αναμένεται να μπουν το αμέσως επόμενο διάστημα και, στο τέλος του τρέχοντος έτους, το έργο θα δημοπρατηθεί.

Η συγκεκριμένη ΜΕΑ εκτιμάται ότι θα έχει δυναμικότητα 128.200 tn/έτος και θα επεξεργάζεται το 36% των παραγόμενων σύμμεικτων απορριμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, τα σύμμεικτα απορρίμματα της ΠΕ Χαλκιδικής, τα υπολείμματα των ΚΔΑΥ ΠΕ Χαλκιδικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης (15% έκαστο), τα υπολείμματα των μονάδων επεξεργασίας βιοαποβλήτων των ΠΕ Χαλκιδικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης (10% έκαστο).

Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΕΣΔΑ Κ. Μακεδονίας προβλέπει την κατασκευή άλλων δύο μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων: στα δυτικά της Θεσσαλονίκης και στις Σέρρες.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση