Στο ΥΠΕΚΑ ο επικεφαλής της Task Force, Horst Reichenbach

Τα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, της ολοκλήρωσης του Εθνικού Κτηματολογίου και της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα,  βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το  χθες  το απόγευμα ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος και ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χόρστ Ράιχενμπαχ.

Οι δύο πλευρές εξέτασαν πως θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η συμβολή της Ομάδας Δράσης
στη διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, στη προπαρασκευή
του Εθνικού Σχεδίου Πρόληψης Αποβλήτων, καθώς και στην ενημέρωση των πολιτών
αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.Επίσης, κρίθηκε ωφέλιμο να υπάρξει τεχνική υποστήριξη της Task Force όσον αφορά στην επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν στην ολοκλήρωση του έργου του Εθνικού Κτηματολογίου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε:«Η συνάντηση με τον κ. Ράιχενμπαχ υπήρξε εποικοδομητική. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πεδίο συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΚΑ και της Task Force,  ιδίως όσον αφορά στα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων και στο Κτηματολόγιο. Αυτοί είναι δύο τομείς, στους οποίους είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά.»

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!