Στο απέραντο γαλάζιο επιστρέφει η «Aquis»

Η Caretta Caretta «Aquis», με βάρος 61 κιλά και μήκος καβουκιού 81εκ. έφτασε από την Κέρκυρα, στις 13 Αυγούστου 2015, στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων χελωνών, που λειτουργεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ στην Γλυφάδα Αττικής. Κάθε χρόνο πάνω από 60 τραυματισμένες και άρρωστες χελώνες καταφθάνουν στο Κέντρο Διάσωσης από όλη την Ελλάδα, οι οποίες περιθάλπονται και έπειτα απελευθερώνονται στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η «Aquis», σύμφωνα με τον ΑΡΧΕΛΩΝ, έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης με τραύμα στο κεφάλι και ύστερα από 9 μήνες και 20 μέρες φροντίδας και περίθαλψης από τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ, η υγεία της αποκαταστάθηκε και ήρθε επιτέλους η στιγμή της απελευθέρωσης της στο απέραντο γαλάζιο.

Την Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016 στις 9:00 το πρωί. παρέα με τους μικρούς μαθητές του σχολείου Σταυράκη, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να παρακολουθήσουν το γεγονός, η «Aquis» θα αφεθεί ελεύθερη στην παραλία Καταφυγή στο 57ο χλμ. Αθηνών – Σουνίου*.

«Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να μας ακολουθήσουν κι άλλοι «θαυμαστές» του εντυπωσιακού αυτού πλάσματος στη σημαντική στιγμή όπου θα αποχαιρετίσει τους προσωρινούς της «φίλους» για να ταξιδέψει εκεί που ανήκει και πρέπει να συνεχίσει το υπόλοιπο της ζωής της», αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση.

Στο Κέντρο Διάσωσης συνεχίζουν να περιθάλπονται 22 θαλάσσιες χελώνες με σκοπό να γίνουν καλά το γρηγορότερο και να απελευθερωθούν. Χρειαζόμαστε την ενίσχυση και την στήριξη όλων όσων μπορούν να προσφέρουν βοήθεια σε είδος, χρήμα ή χρόνο για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας.

*Οδηγίες διαδρομής:
Ακολουθώντας την Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, περνάτε την Παλαιά Φώκαια και το Θυμάρι ώσπου να δείτε την πινακίδα «Όρμος Καταφυγή, είσοδος Α» (57ο χλμ) όπου στρίβετε δεξιά φτάνοντας τη παραλία δίπλα στο εκκλησάκι της Παναγίας της Καταφυγιώτισσας (βλ. χάρτη).

χελ2

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση