Στο 100% η χρέωση που επιβάλλεται στους εκπροσώπους φορτίου για την ενέργεια

Τροπολογία με την οποία αναπροσαρμόζεται για το 2017 στο 100% (από 75%) η χρέωση που επιβάλλεται στους εκπροσώπους φορτίου για την ενέργεια.

Με την τροπολογία, που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την ΥΠΑ, το οποίο ψηφίζεται σήμερα, αυξάνονται τα έσοδα του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ Διασυνδεδεμένου Συστήματος και Δικτύου κατά 45 εκατ. ευρώ.

Με την ίδια τροπολογία ορίζεται ότι η απόφαση της ΡΑΕ για το ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος για τη Μείωση Εκπομπών Αερίων) θα εκδοθεί έως τις 20 Οκτωβρίου με στόχο την εξάλειψη του λογιστικού χρέους του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ Διασυνδεδεμένου Συστήματος και Δικτύου.

Ειδικά, δε, για το 2017 ο χρόνος έκδοσης των αποφάσεων της ΡΑΕ για την αναπροσαρμογή των μοναδιαίων χρεώσεων του ΕΤΜΕΑΡ θα είναι ανά τρίμηνο (αντί για εξάμηνο που προβλέπεται). Λαμβάνεται μέριμνα ώστε έως τέλος του 2017 να εξαλειφθεί το λογιστικό χρέος.

Με δεύτερη τροπολογία ορίζεται ότι οι υπόχρεοι σε δήλωση «πόθεν έσχες» θα επισυνάπτουν ηλεκτρονικά έγγραφα από τα οποία θα προκύπτει η περιουσιακή τους κατάσταση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση