Στο Ecomobility το «ΦΑΕΘΩΝ» με τα ηλεκτρικά τρίτροχα ποδήλατα

Οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Χολαργού, Κοραλία Αράμπογλου, Δήμητρα Κριέλα, Δήμητρα Τσουρουνάκη, Θοδώρα Τσουρουνάκη, Χρύσα Ζγούρη, Μαρία Πουτούρη, Κλεοπάτρα Μπάκωση και Ελένη Θανασά, παρουσίασαν στο Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης» του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού, την εργασία τους στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ecomobility 2016-2017».

Eκτός από τη συμμετοχή του Δήμου, μαθητές από 30 πόλεις συνολικά συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της εκστρατείας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2017.

Οι ομάδες των μαθητών, με τις εργασίες και τις προτάσεις τους, καλούνται να αναδείξουν λύσεις για την αλλαγή συνθηκών και συνηθειών κυκλοφορίας στην πόλη τους, ενώ κυρίαρχα στοιχεία είναι η στήριξη του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης στις πόλεις μέσω του περιορισμού του εμποδισμού στην πρόσβαση.

Τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου Χολαργού παρουσίασαν μια εξαιρετική εργασία, η οποία είχε την ονομασία «ΦΑΕΘΩΝ», προτείνοντας τη χρήση ηλεκτρικών υποβοηθούμενων οχημάτων-τρίτροχων ποδηλάτων μέσα στην πόλη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 12 ηλεκτροκίνητα, τρίτροχα, μικρά ποδήλατα και 2 μεγαλύτερα που τα παιδιά προτείνουν να προμηθευτεί ο Δήμος ώστε να διευκολύνονται οι δημότες στις μετακινήσεις τους.

Η ομάδα παρουσίασε και οικονομικό πλάνο αφού πρότεινε ότι η ενέργεια τους μπορεί να παρέχεται από 50 τμ πάνελς φωτοβολταϊκών που θα εγκατασταθούν σε ταράτσες σχολείων και το ρεύμα που θα "περισσεύει" θα πωλείται σε εταιρεία παροχής ενέργειας ώστε να υπάρχει και οικονομικό όφελος.

Τα μίνι αυτοκινητάκια θα εξυπηρετούν χρήσεις όπως: Μεταφορά υπαλλήλων του Δήμου, επιθεωρήσεις πεζοδρομίων και δρόμων, διανομή φαρμάκων και τροφίμων σε ηλικιωμένους, μεταφορά εμπορευμάτων από τη λαϊκή αγορά ώστε να αποφεύγονται τα τριπλοπαρκαρίσματα κ.ά.

Κάθε όχημα θα είναι εφοδιασμένο με GPS ώστε ο δαιχειριστής που θα βρίσκεται σε ειδικό σταθμό κάπου στο Δημαρχείο να ξέρει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται το κάθε όχημα και βεβαίως το σημείο από όπου θα μπορεί να το παραλάβει ο επόμενος χρήστης.

Την ομάδα βοήθησε ο καθηγητής τεχνολογίας κ. Κάνδιας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η προηγούμενη Διευθύντρια του σχολείου κα Κατσούδα καθώς και η σχολική σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης Τερέζα Φωτιαδου.

Κατόπιν διαδικασίας αξιολόγησης των εργασιών των συμμετεχόντων μαθητών, οι νικήτριες ομάδες θα γνωστοποιηθούν στη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Σάββατο 1η Απριλίου 2017. Η νικήτρια ομάδα θα φιλοξενηθεί τον Ιούνιο 2017 στις Βρυξέλλες.

Τόσο ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, όσο και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού κα Κατερίνα Γκούμα, συντονίστρια της εκστρατείας από την πλευρά του Δήμου, έδωσαν θερμά συγχαρητήρια στη ομάδα των μαθητών, καθώς και στον Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Χολαργού κ. Νικητόπουλο και τον εκπαιδευτικό κ. Κάνδια και δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους σε αυτή την προσπάθεια.

Πηγή φωτογραφίας: myxolargos.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση