Συγκεντρώσεις κατά του περιβαλλοντικού νόμου σε οκτώ πόλεις ανήμερα της Ημέρας Περιβάλλοντος

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε οκτώ πόλεις της Ελλάδας, ενάντια στον «αντιπεριβαλλοντικό», όπως τον χαρακτηρίζουν, νόμο που ψηφίστηκε προσφάτως, εν όψει και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνουν περιβαλλοντικά κινήματα και συλλογικότητες το απόγευμα της Παρασκευής 5 Ιουνίου, με σύνθημα «Υπερασπιζόμαστε το περιβάλλον, Υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας! Συνεχίζουμε τον αγώνα για ακύρωση των αντι-περιβαλλοντικών νόμων».

Όπως αναφέρεται σε κοινή τους ανακοίνωση, «η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος φέτος, μας βρίσκει σε μια περίεργη συγκυρία. Ο πλανήτης μόλις έχει πάρει μια ανάσα από την κρίση του κορωνοϊού, που έστειλε καθαρά στον κόσμο το μήνυμα: "Η φύση δεν αντέχει άλλο! Η κλιματική αλλαγή, η συνεχής καταστροφή του φυσικού πλούτου, των ορεινών, θαλάσσιων και ποτάμιων οικοσυστημάτων, η υποβάθμιση της βιοποικιλότητας, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η βιομηχανική εκμετάλλευση των ζώων, θα φέρνει όλο και περισσότερο τους ανθρώπους αντιμέτωπους με απειλητικούς ιούς και πανδημίες"».

Όπως εξηγούν, «αυτή η πορεία είναι χρέος μας να ανακοπεί! Ο άνθρωπος δεν είναι ιδιοκτήτης αλλά μέρος του φυσικού πλούτου αυτού του πλανήτη. Η επιβίωση και παραμονή του πάνω σε αυτόν, εξαρτάται άμεσα από την ποιότητα του αέρα που αναπνέει και του νερού που πίνει, από τη θερμοκρασία του πλανήτη και από την επιβίωση όλων των άλλων ζωικών και φυτικών ειδών. Το περιβάλλον, μετά την πανδημία του κορωνοϊού, χρειάζεται προστασία και αποκατάσταση και όχι περισσότερη λεηλασία».

Και συμπληρώνουν: «Το κυνήγι του κέρδους όμως, εμποδίζει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και την κυβέρνηση της Ν.Δ. στην Ελλάδα, να αποδεχθούν αυτή την απλή αλήθεια. Μέσα στο lockdown και με το "αδιαμφισβήτητο" επιχείρημα της ανάπτυξης που θα χρειαστεί για να ορθοποδήσουμε από την οικονομική κρίση που θα ακολουθήσει, βρήκαν την ευκαιρία να ψηφίσουν τους χειρότερους περιβαλλοντοκτόνους νόμους. Νόμους που απελευθερώνουν τη δράση των επενδυτικών συμφερόντων από τον … "περιβαλλοντικό βραχνά" και ανοίγουν το δρόμο για την πλήρη και ολοκληρωτική λεηλασία της φύσης.

» AΥΤΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ!

» Οι αντι-περιβαλλοντικοί νόμοι, που εν μέσω καραντίνας ψήφισαν, να μείνουν στα χαρτιά!»

Ήδη, προσθέτουν, «μία μία οι τοπικές κοινωνίες ξεσηκώνονται για να αποτρέψουν τα επενδυτικά σχέδια της… πράσινης ανάπτυξης των ΒΑΠΕ (αιολικά, φωτοβολταϊκά), που εξολοθρεύουν το πράσινο, της παράλληλης προώθησης εξορυκτικών δραστηριοτήτων (υδρογονανθράκων, χρυσού κ.λ.π.) που ισοπεδώνουν τους τόπους μας, της εκχώρησης των θαλασσών και των παραλιών μας σε τουριστικά, λιμενικά και εξορυκτικά συμφέροντα, της καταστροφής ρεμάτων/ποταμών για υδροηλεκτρικά και υποτιθέμενα αντιπλημμυρικά έργα/δώρα για ενεργειακή και real estate εκμετάλλευση, της "διαχείρισης" των απορριμμάτων, που πνίγουν στη ρύπανση ολόκληρες περιοχές κ.λ.π., κ.λ.π.».

Και προτρέπουν: «Είμαστε όλοι ένα! Υπογράφουμε: www.change.org/savenatureGreece, #aposyre_to, #to_akyronoume»

Οι συγκεντρώσεις για την Παρασκευή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος:
Αθήνα 18:00 – Βουλή
Θεσσαλονίκη 18:00 - Λευκός Πύργος
Βόλος 19:00 - Παραλία
Γιάννενα 19.00 - Περιφέρεια Ιωαννίνων
Ηράκλειο 19:00 - Πλατ.Ελευθερίας
Κέρκυρα
Πάτρα 19:00 - Πλατεία Αγ.Γεωργίου
Σίφνος 12:00 - Καμάρες

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση