Συγκλονιστική διάσωση θαλάσσιας χελώνας στη Ρόδο - Δύτης τής έκανε τεχνητή αναπνοή (φωτο+vid)

Δύτης έσωσε χελώνα που είχε παγιδευτεί σε σχοινιά στην παραλία Γεννάδι της Ρόδου. Ειδικότερα, ο Γιώργος Μακρύλλος αρχικά έκοψε τα σχοινιά που ήταν μπλεγμένη και στη συνέχεια τη μετέφερε στη στεριά όπου της έκανε τεχνητή αναπνοή.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κοινοτάρχης Γενναδίου, Σταύρος Ακκούρης, τη χελώνα περιποιήθηκαν λουόμενοι που βρίσκονταν στην παραλία. Για τη διάσωση της θαλάσσιας χελώνας χρειάστηκαν περίπου τέσσερις ώρες. Στη συνέχεια η χελώνα έφυγε κολυμπώντας ελεύθερη στη θάλασσα.

Η ανάρτησή του κ. Ακκούρη αναφέρει: «Η διάσωση της χελώνας που βρέθηκε μπλεγμένη με σχοινιά σε σίδερα στον πυθμένα της θάλασσας στην παραλία του Γενναδιου. Καλέσαμε τον Γιώργο τον Μακρυλλο, έναν έμπειρο δύτη, και η επιχείρηση διάσωσης της χελώνας ξεκίνησε. Πραγματοποίησε κατάδυση κόβοντας τα σχοινιά, φέρνοντας τη χελώνα στη στεριά, επιχειρώντας τον όρο της τεχνητής αναπνοής στην περιποίηση της χελώνας. Μετά από 4 ώρες επιμονής η χελώνα μας μας αποθέωσε, τη βλέπουμε να κολυμπά στα γαλανά νερά της θάλασσα του Γενναδιου. Συγχαρητήρια στον Γιώργο μας, στον Αρχελων που μας έδινε πληροφορίες τηλεφωνικά και σε όλα τα παιδιά, όλοι ζήσαμε στιγμές αγωνίας και ένα όμορφο συναίσθημα στην ψυχή μας!!!».

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση