Συγκλονιστική εικόνα με απανθρακωμένο καγκουρό στην Αυστραλία (φωτο)

Ανεξέλεγκτη μοιάζει η κατάσταση με τις φωτιές στην Αυστραλία, όπου έχει σημειωθεί τεράστια οικολογική καταστροφή.

Την ώρα που ο καύσωνας και οι ισχυροί άνεμοι, σε συνδυασμό με τα πολλά και μεγάλα μέτωπα, δυσχεραίνουν πολύ το έργο της πυρόσβεσης, η τεράστια οικολογική καταστροφή «μετρά» περίπου 500 εκατομμύρια νεκρά ζώα, πολλά εκ των οποίων απειλούνται με εξαφάνιση.

Ο πλανήτης παρακολουθεί σε κατάσταση σοκ, ενώ μία φωτογραφία από ένα απανθρακωμένο καγκουρό, το οποίο κάηκε ενώ προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί από περίφραξη κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Please help us support Australian wildlife 🙏😢 #climateaid #tpwf Repost from @dev_naz using @RepostRegramApp - This...

Geplaatst door The Perfect World Foundation op Vrijdag 3 januari 2020

Περίπου μισό δισεκατομμύριο ζώα στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας ενδέχεται να έχουν σκοτωθεί σε πυρκαγιές από τον Σεπτέμβριο - και ο αριθμός τους θα μπορούσε να ανέβει, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο η έρευνα, με επικεφαλής τον Chris Dickman του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, αναφέρει ότι πολλά από τα εκτιμώμενα 480 εκατομμύρια θηλαστικά,  πουλιά και ερπετά θα έχουν σκοτωθεί άμεσα από τις πυρκαγιές ή έμμεσα μέσω της απώλειας οικοτόπων.

«Η προηγούμενη έρευνα δείχνει ότι σε σοβαρά καμένες περιοχές η έλλειψη στέγης, η έλλειψη φαγητού και οι εισβολές από θηρευτές - κόκκινες αλεπούδες και αγριόγατες - οδηγούν σε περαιτέρω δραστικές αλλά έμμεσες μειώσεις των αριθμών των ζώων», δήλωσε ο ερευνητής.

Δείτε ένα βίντεο της τραγικής κατάστασης στην Αυστραλία:

Οι ανησυχητικές εικόνες τραυματιών ή νεκρών αυστραλιανών ιθαγενών ζώων - συμπεριλαμβανομένων των κοάλα και των καγκουρό - έχουν πλημμυρίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς οι πυρκαγιές σαρώνουν τη νοτιοανατολική Αυστραλία, καταστρέφοντας τεράστιες εκτάσεις γης και σπιτιών.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση