Συγκλονιστική εικόνα: Πυροσβέστης δίνει νερό σε χελώνα που επιβίωσε από την πύρινη λαίλαπα στην Αχαΐα

Συγκλονιστική είναι η φωτογραφία του πυροσβέστη από τη φωτιά στη Δροσιά Αχαΐας που δίνει νερό σε χελώνα που κατάφερε να επιβιώσει από την πύρινη λαίλαπα.

Είναι φωτογραφία του Άκη Μπαρδάκη, ο οποίος έγινε πρόσφατα πατέρας και κάνει τον γύρο στα social media σκορπίζοντας συγκίνηση την ώρα που δίνει νερό στη χελώνα μέσα σε ένα τοπίο που μόλις έχει καεί. Είναι ένας από τους πολλούς πυροσβέστες που βρέθηκαν στη φωτιά στη Δροσιά και την Πτέρη Αχαΐας που έκαψε εκτάσεις και ζώα.

«Ενεργούσαμε στη φωτιά, είχαμε σβήσει τον τομέα μας και κάναμε έλεγχο μέσα στα καμένα», εξήγησε στο thebest o πυροσβέστης.

«Είναι κάτι που το συνηθίζουμε όταν σώζουμε ζώα από φωτιές»

«Με τους συναδέλφους μου είδαμε τη χελώνα, θεωρήσαμε πως ήταν καμένη στην αρχή αλλά παρατηρήσαμε πως το καβούκι της ήταν καθαρό. Της δώσαμε λίγο νερό σε ένα κυπελλάκι μικρό, να δούμε αν θα αντιδράσει και είδαμε πως ανταποκρίθηκε. Μετά από λίγη ώρα ξεκίνησε να περπατάει», προσέθεσε.

Όπως περιέγραψε, «την πήραμε στη συνέχεια και την τοποθετήσαμε στο δάσος που δεν είχε καεί. Η φωτογραφία τραβήχτηκε για το προσωπικό μας αρχείο μιας και είναι κάτι που το συνηθίζουμε όταν σώζουμε ζώα από φωτιές».

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση