Συζήτηση για την γεωθερμία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Κοινή σύσκεψη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί (25/09) στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΚΜ, παρουσία του αναπληρωτή Περιφερειάρχη κ. Διονύση Ψωμιάδη, του εκλεγμένου Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη,του Γεν.Γραμμ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.
Αθανάσιου Καρούντζου και Δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετείχε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης με θέμα την εκμετάλλευση, αξιοποίηση και την αντιμετώπιση προβλημάτων των γεωθερμικών πεδίων και των Ιαματικών Πηγών, παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα γεωθερμικά πεδία της ΠΚΜ ανάμεσα στα οποία βεβαιωμένο είναι και αυτό των Ιαματικών Λουτρών Λαγκαδά. Δεδομένης της μεγάληςπεριβαλλοντικής αξίας της γεωθερμίας ως ανανεώσιμης πηγής ενέργειας, αλλά και των πολλαπλών της χρήσεων, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην προώθηση
συνεργασίας ανάμεσα σε υπηρεσιακούς παράγοντες και εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να διορθωθούν οι όποιες ελλείψεις  και ασάφειες του υπάρχοντος νομικού πλαισίου, ώστε να αξιοποιηθούν οι μοναδικές πηγές πλούτου της περιοχής μας.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!