Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Μεγάλη Παναγία της Χαλκιδικής

Καζάνι που βράζει θυμίζει η Χαλκιδική. Λίγα 24 ώρα  πριν το  συλλαλητήριο  διαμαρτυρίας στην Μεγάλη Παναγία οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται επί ποδός.

«Για  την καταστροφή του αρχέγονου δάσους των Σκουριών και των  παιδιών μας  είμαστε αποφασισμένοι για  όλα» τονίζουν οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται γιατην μεταλλευτική δραστηριότητα.«Στον τόπο μας, στην Χαλκιδική, συντελείται ένα τεράστιο οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο. Παρά τις γνωματεύσεις των επιστημονικών φορέων που κρίνουν την συγκεκριμένη μεταλλευτική δραστηριότητα (εξόρυξη χρυσού) καταστροφική, και παρά το γεγονός ότι ακόμα εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις προσφυγές των κατοίκων γίνονται  εργασίες» καταγγέλλει  η επιτροπή αγώνα   Χαλκιδικής  και Στρυμονικού  Κόλπου.

Σε ανακοίνωση τους τα μέλη της επιτροπής αγώνα   αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο παραλογισμός που αποκαλούν ανάπτυξη δημιουργεί πρόσκαιρες θέσεις εργασίας ενώ καταστρέφει χιλιάδες άλλες εφ’ όρου ζωής. Η οικονομία της Χαλκιδικής βασίζεται στον τουρισμό, την γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία και την μελισσοκομεία, που κυριολεκτικά εξαφανίζονται από την υποτιθέμενη αναπτυξιακή επένδυση. Εδώ και χρόνια διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά μέσα από πορείες χιλιάδων πολιτών, συλλαλητήρια και ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Παρότι έχουμε βιώσει τηναστυνομική αυθαιρεσία και βία σε όλο της το μεγαλείο,  το κίνημα μας παραμένει φιλειρηνικό και δεν υιοθετεί πρακτικές βίας.Βρίσκεται λοιπόν σε εξέλιξη μία λυσσαλέα προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης μας. Ένα ανελέητο και πρωτοφανές κυνηγητό που στόχο έχει να κάμψει το ηθικό όλων των κατοίκων της Χαλκιδικής και της Β. Ελλάδας που αντιτίθεται στην καταστροφή. Τις τελευταίες ημέρες βιάζεται
η καθημερινότητα μας. Αθρόες προσαγωγές κατοίκων της περιοχής, λήψη
αποτυπωμάτων, ακόμα και DNA, χωρίς καν να υπάρχουν κατηγορίες, πολύωρη και αδικαιολόγητη κράτηση στην Ασφάλεια. Εξελίσσεται ραγδαία μία προσπάθεια ποινικοποίησης κάθε διαμαρτυρίας, κάθε απλής δημόσιας δήλωσης αντίθεσης στην καταστροφή του τόπου μας.

Μας παρουσίασαν ως εγκληματίες, ακόμα και ως τρομοκράτες, στην προσπάθεια τους να στρέψουν εναντίον μας την κοινή γνώμη.
Στην Ελλάδα του 2013, είναι άραγε ποινικό αδίκημα το να εκφράζεσαι δημόσια και το να μην συναινείς στην καταστροφή του τόπου και της ζωής σου; Βιάζεται η αλήθεια, βιάζεται ο τόπος και η ζωή μας.Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, η νομιμότητα είναι με το μέρος μας, και γι αυτό θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση μέχρι να δικαιωθούμε.

Καλούμε όλους σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής που υφίστανται την κρατική τρομοκρατία την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, 2013 στις 11.00 στην Μ. Παναγία Χαλκιδικής (προσυγκέντρωση 10.00 στην Ιερισσό). Θα δοθεί συνέντευξητύπου στις 13.00 στην Μ. Παναγία.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!