Συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών στον Βόλο

Συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 12:00 στο Δημαρχείο του Βόλου διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, θα ακολουθήσει πορεία με κατάληξη στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-LAFARGE.

«Οι πολίτες δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα χέρια μετά από μήνες διαμαρτυριών και πλήθους αποδείξεων, ότι η καύση 200.000 τόνων σκουπιδιών κάθε έτος καθιστά την πόλη του Βόλου αποτεφρωτήρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης και κερκόπορτα για την καύση σκουπιδιών σε όλη την Ελλάδα», επισημαίνεται.

Τα προτάγματα του συλλαλητηρίου είναι:

⦁ ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ
⦁ ΟΧΙ στη δημιουργία εργοστασίου SRF από τον Δήμο Βόλου
⦁ ΝΑΙ στον καθαρό αέρα και λύση στο πρόβλημα της αερορρύπανσης
⦁ ΝΑΙ στην οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων μας

«Καλούμε τους πολίτες, τους φορείς και τις συλλογικότητες όλης της Ελλάδας να συμμετάσχουν σε ένα συλλαλητήριο που θα βάλει τέλος στην καύση σκουπιδιών και θα στείλει ένα μήνυμα προς την ελληνική Κυβέρνηση για τη βούληση του λαού. Μία διαμαρτυρία που θα σταματήσει την πρόθεση του Δήμου Βόλου να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο 42 εκατομμυρίων ευρώ που θα δεματοποιεί τα σκουπίδια μας σε μπάλες SRF και θα τα στέλνει στην ΑΓΕΤ για καύση με αστείο σύνθημα «Τα δικά μας σκουπίδια είναι καλύτερα». Ο κόσμος θα συμμετάσχει για να πιέσει Περιφέρεια Θεσσαλίας και Κυβέρνηση για να λυθεί το πρόβλημα της αερορρύπανσης στον Βόλο και σε κάθε άλλη πόλη με συγκεκριμένα μέτρα και κινήσεις (λήψη προληπτικών μέτρων, δίκτυο μετρητών κ. ά.). Και επιτέλους οι πολίτες θα απαιτήσουν να γίνει οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων, κάτι το οποίο απέφυγαν να κάνουν παρελθούσες και νυν δημοτικές αρχές για συγκεκριμένους λόγους. Θα είμαστε όλοι εκεί διότι διακυβεύεται η υγεία μας και η υγεία των παιδιών μας. Από τη μία πλευρά είναι πολίτες και η υγεία τους και από την άλλη όσοι έχουν συμφέρον οικονομικό ή πολιτικό και τάσσονται υπέρ της καύσης. Εσύ με ποιο μέρος θα ταχθείς;», αναφέρεται στην ανακοίνωση, που καταλήγει:

«Θέλουμε το 2019 να είναι η χρονιά που θα το σταματήσουμε. Γιατί αλλιώς δεν έχουμε υγιές μέλλον σε αυτόν τον τόπο».

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση