Συμβολική δενδροφύτευση έξω από σχολείο στο Ελευθέριο-Κορδελιό Θεσσαλονίκης (video)

του Νίκου Αβουκάτου

Μία συμβολική δενδροφύτευση κατέγραψε το πρωί η Greenagenda.gr στο πεζοδρόμιο της οδού Κατσαντώνη μπροστά από το 4ο Δημοτικό Ολοήμερο Σχολείο Ελευθερίου -Κορδελιού, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Μετά την εκρίζωση των ξεραμένων λιγούστρων από τις δενδροδόχους φυτεύτηκαν τέσσερις πλατανομουριές και δύο ιβίσκοι.

«Με τη φύτευσή τους θα δώσουμε οξυγόνο στην περιοχή και συμβάλουμε στην αύξηση του πρασίνου», επισήμανε η Άννα Μαξιανίδου, προϊσταμένη Ανάπτυξης και Πρασίνου του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου και Περιβάλλοντος Ανέστη Κεχαγιά, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου και την αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Πρασίνου της Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία δώρισε τα συγκεκριμένα δένδρα για την αναβάθμιση της περιοχής. Στόχος του δήμου είναι η ανάπλαση δεκάδων πάρκων με φυτεύσεις και δενδροφυτεύσεις που θα ξεκινήσουν την άνοιξη.

Στη δενδροφύτευση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γιουτίκας, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πολιτικής Προστασίας και Υποδομών Πέτρος Μεσθανεύς και ο πρόεδρος του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Αποστόλου.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Μότσικα, πρόεδρος του ΔΣ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τόνισε ότι «είναι μια όμορφη μέρα που στέλνει το μήνυμα της αύξησης του αστικού πρασίνου στον τόπο μας». Η κ. Μότσικα ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη δενδροφύτευση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση