Συμμετέχοντας στην… Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών

Σχεδόν 10 ημέρες πριν την τυπική λήξη και της φετινής εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ περί τους 16.000 εθελοντές έχουν ήδη συμμετάσχει σε 215 καθαρισμούς σε όλη τη χώρα, δίνοντας - σε καιρούς παντοιοτρόπως δύσκολους – «ψήφο εμπιστοσύνης» στην πανελλήνια αυτή προσπάθεια, που υλοποιείται για 17η χρονιά. Τους ευχαριστούμε θερμά κι ευχόμαστε το παράδειγμα και η προσπάθειά τους να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για ακόμη μαζικότερη προστασία του φυσικού μας πλούτου.

Όσοι δεν έχετε δηλώσει ακόμα συμμετοχή ή όσοι υλοποιήσατε ήδη έναν καθαρισμό αλλά…σας άρεσε και θέλετε να ξαναδοκιμάσετε, δε χρειάζεται να περιμένετε μέχρι του χρόνου. Υπάρχει άφθονος χρόνος για να οργανώσετε και να πραγματοποιήσετε ένα καθαρισμό. Ούτως ή άλλως κάθε χρονιά, η τυπική διάρκεια της εκστρατείας «ξεχειλώνει» για να χωρέσει τις προσπάθειες των χιλιάδων εθελοντών μας που συνήθως διαρκούν μέχρι και το φθινόπωρο. Εμπρός λοιπόν: μπείτε στο www.medsoscleanup.gr, δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας την σχετική αίτηση και… «καθαρίσατε»

Υπενθυμίζουμε ότι η φετινή εκστρατεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της βιώσιμης αλιείας. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τη σημασία της διατήρησης και ορθολογικής διαχείρισης των αλιευτικών πόρων και να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση μιας περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνης καταναλωτικής συμπεριφοράς, που αποτελεί καίριο παράγοντα στην προσπάθεια να προστατευθούν είδη αλιευμάτων που είτε απειλούνται είτε δεν αλιεύονται με βιώσιμο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα στοχεύουμε στην:

  • Ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αλιευτικοί πόροι.
  • Πληροφόρηση γύρω από τις πολιτικές που προωθούνται σε ευρωπαϊκό, μεσογειακό και εθνικό επίπεδο πάνω στα θέματα της αλιείας.
  • Ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών σχετικά με την έννοια της βιώσιμης αλιείας και την ανάδειξη των πολλαπλών οφελών που απορρέουν από την ορθολογική εκμετάλλευση των αλιευτικών αποθεμάτων.
  • Ευαισθητοποίηση των καταναλωτών με σκοπό τη διαμόρφωση μιας περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνης καταναλωτικής συμπεριφοράς απέναντι στα αλιευτικά προϊόντα, που θα συμβάλλει στη διαφύλαξη της θαλάσσιας ζωής.
Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!