Συμμετοχή του TAP σε ημερίδα της Γεωλογικής Εταιρείας

Μία ακόμη συνεργασία με μέλη της ελληνικής επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, συμμετέχοντας στην ημερίδα «Η Τεχνική Γεωλογία ως Παράγοντας Καινοτομίας: Έρευνα- Υποδομές-Έργα ανάπτυξης», στις 8 Μαΐου, ολοκλήρωσε ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG).

Την εκδήλωση οργάνωσε η εγχώρια Γεωλογική Εταιρεία –εθνικό μέλος της Διεθνούς Ένωσης Τεχνικής Γεωλογίας και Περιβάλλοντος (International Association of Engineering Geology and the Environment, IAEG)– στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Την ημερίδα παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 πανεπιστημιακοί, επαγγελματίες γεωλόγοι και φοιτητές.

Τον ΤΑΡ εκπροσώπησε ο τεχνικός εμπειρογνώμων Δρ. Mark Lee, κορυφαίος ειδικός στην ανάλυση γεωλογικών κινδύνων κατά μήκος της όδευσης μεγάλων αγωγών. Ο Δρ. Lee μίλησε για την «Αναγνώριση και διαχείριση γεωλογικών κινδύνων για τον αγωγό ΤΑΡ», σε συνέχεια των τεχνικών γεωλογικών ερευνών και γεωτεχνικών μελετών που εκπόνησε ο ΤΑΡ στη Βόρειο Ελλάδα και Αλβανία, σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο ΤΑΡ έχει ήδη συνεργαστεί στενά σε έναν αριθμό έργων και μελετών με εγχώρια πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Τομέας Θερμότητας, Σχολή Μηχανολόγων-Μηχανικών)· του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τομέας Γεωφυσικής, Τμήμα Γεωλογίας)· του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος)· και του Eθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή του στην ημερίδα, ο Δρ. Lee δήλωσε ότι ήταν τιμή του που προσκλήθηκε και απευθύνθηκε στους Έλληνες συναδέλφους του, των οποίων η συμβολή ήταν κομβική για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης γεωλογικών κινδύνων του ΤΑΡ. Σημείωσε επίσης το πόσο εκτίμησαν οι συμμετέχοντες τις προσπάθεις του ΤΑΡ να διαχειριστεί τους σχετικούς κινδύνους στην Ελλάδα, αλλά και να μοιραστεί μαζί τους σημαντικές γνώσεις και εμπειρία πάνω στο θέμα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση