Συνάντηση επιστημόνων από τη Μεσόγειο για το δίκτυο Natura 2000

Με τη συμμετοχή 76 επιστημόνων από όλη τη Μεσόγειο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη το εναρκτήριο σεμινάριο για τη διαχείριση των περιοχών του Δικτύου Natura 2000 στην περιοχή της Μεσογείου. Το σεμινάριο διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Περιβάλλον) με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειρίας και καλών πρακτικών για την αποτελεσματική διαχείριση στην πράξη των περιοχών Natura 2000 και τη διασφάλιση της προόδου όσον αφορά στους στόχους της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη βιοποικιλότητα έως το 2020.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 26 ως τις 28 Μαΐου στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς. Η διοργάνωση φιλοξενείται από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει με ολοήμερη περιήγηση στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την περιοχή και θα ενημερωθούν για θέματα διαχείρισης. Θα πραγματοποιηθούν επίσης συναντήσεις σε ομάδες εργασίας, ενώ το απόγευμα της Τρίτης 27 Μαΐου διοργανώνεται ένα knowledge market. Σε αυτό, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν παραδείγματα καλής πρακτικής ως προς τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών που εκπροσωπούν.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!