Συνέδριο GAIA - Αντωνιάδης: Εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης στον αγροδιατροφικό τομέα

Στην ανάγκη εκπόνησης ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης στον αγροδιατροφικό κλάδο, αλλά και στη συμπόρευση όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων στον τομέα, εστίασε από το βήμα του 3ου Συνεδρίου της GAIA Eπιχειρείν ο πρόεδρός της και σύμβουλος διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, Χριστόδουλος Αντωνιάδης.

Στον χαιρετισμό του στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Gaia Επιχειρείν για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε στο μέλλον και τις προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα, τονίζοντας ότι κοινή συνισταμένη αποτελεί η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, για βαθιές αλλαγές, αναδιαρθρώσεις, επενδύσεις, ποιότητα των προϊόντων και καινοτόμων δράσεων. «Είναι χαρακτηριστικό τα τελευταία χρόνια ο αγροτικός τομέας είναι από τους λίγους που αντιστέκονται στην κρίση», είπε ο ίδιος, επισημαίνοντας τα σταθερά βήματα που γίνονται στις εξαγωγές.

Ανοίγοντας τις εργασίες ο πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Gaia Επιχειρείν Γιώργος Κορμέτζας αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή που έχει και αυτό το Συνέδριο, τονίζοντας ότι το φετινό Συνέδριο έχει δύο μεγάλες διαφορές: Η πρώτη είναι ότι ακολουθεί το Συνέδριο της Copa Cogeca και το δεύτερο ότι τιμά τις εργασίες του, με την φυσική του παρουσία ο Επίτροπος Γεωργίας Φιλ Χόγκαν.

Εν συνεχεία, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης έθεσε τον προβληματισμό αγροτική ανάπτυξη με ποιόν, με τί, πώς και με ποιά εργαλεία, επισημαίνοντας την ανάγκη για αλλαγές, ουσιαστικές παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσες. «Να εκσυγχρονίσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία μας, να ιεραρχήσουμε τα προβλήματα και να βοηθήσουμε τον αγροτικό τομέα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης», είπε. Τόνισε δε, ότι «θα πρέπει να προβληματιστούμε για το πώς το ελληνικό ποιοτικό προϊόν μπορεί να διεκδικήσει θέση στις αγορές του εξωτερικού».

Εκ μέρους της ΝΔ χαιρετισμό απηύθυνε ο Λευτέρης Αυγενάκης o οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο αγροτικός τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης αρκετά τραυματισμένο λόγω των πρόχειρων κινήσεων που κάνει σήμερα η κυβέρνηση. Αποδείχτηκε όμως ότι διαθέτει αξιοσημείωτες αντοχές».

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν σήμερα με τη συμμετοχή 150 αγροτών και εκπροσώπων Συνεταιρισμών από όλη την Ευρώπη και με την παρουσία του Επιτρόπου Γεωργίας Φιλ Χόγκαν.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση