Συνελήφθη οδηγός φορτηγού για απόθεση υπολειμμάτων ξύλινων συσκευασιών σε σκουπιδότοπο

Του Νίκου Αβουκάτου

Μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας εντοπίστηκε οδηγός φορτηγού να αποθέτει παράνομα μεγάλες ποσότητες υπολειμμάτων από ξύλινες συσκευασίες σε σκουπιδότοπο στα Λευκάδια της Ημαθίας.

Οι υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας ειδοποίησαν την αστυνομία και ο δράστης συνελήφθη επ΄αυτοφώρω. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία. Για την παράνομη απόθεση  σκουπιδιών θα επιβληθούν πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις στους υπαιτίους.

Στον παράνομο αυτό χώρο ανεξέλεγκτης  διάθεσης απορριμμάτων έγινε πριν λίγες ημέρες ρεπορτάζ από την Greenagenda.gr  με την παρουσία του μέλους της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας Νίκο Ασλάνογλου.

Ο φακός κατέγραψε σωρούς από πλαστικά και ξύλινα κασόνια, υπολείμματα φρούτων, πλαστικές συσκευασίες και μεγάλες ποσότητες υλικών κατεδάφισης.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Ασλάνογλου, «ο συγκεκριμένος χώρος είναι ιδιωτικός και έχει καλυφθεί με χώμα σε ποσοστό 80%. Τα υγρά όπως είναι φυσικό κατέληξαν στο πυθμένα, χωρίς βέβαια να έχουν στεγανοποιηθεί τα τοιχώματα. Αυτό που έγινε είναι απαράδεκτο.Ο λόγος ύπαρξής τους είναι το γεγονός ότι έκλεισαν οι τρεις μεγάλοι ΧΑΔΑ, σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια. Κάθε δημοτική ενότητα, είχε τουλάχιστον μια χωματερή»

Μικρότερης έκτασης χωματερές, υπάρχουν διάσπαρτες στην περιοχή.

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση