Συνεννόηση για να αποδοθεί στο κοινό το πάρκο Γουδή (χάρτες)

Σύσκεψη για το μέλλον του πάρκου Γουδή συγκλήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά από αίτημα των δημάρχων Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου, και Ζωγράφου Βασίλη Θώδα.

Συμμετείχαν ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Σχεδιασμού, Δημήτρης Οικονόμου, κι ο γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης.

Ο κ. Χατζηδάκης έθεσε το περίγραμμα και χρονοδιάγραμμα των δράσεων για το πάρκο Γουδή και υπογράμμισε ότι ήδη το υπουργείο μεριμνά για τη γρήγορη ανάρτηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), την προώθηση του Προεδρικού Διατάγματος του Υμηττού που σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και την εκπόνηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου, αλλά και τις όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις χρειάζονται προκειμένου ο Φορέας Διαχείρισης  - με την Αυτοδιοίκηση υπεύθυνη - να προχωρήσει στην ενοποίηση κι αξιοποίηση του καινούριου πάρκου Γουδή προς όφελος των πολιτών.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως αποφασίστηκε η Πολιτεία να δράσει χωρίς καθυστερήσεις για το πάρκο Γουδή. Όπως είπε, «είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για μια πιο πράσινη Αθήνα με ποιότητα ζωής. Το πάρκο Γουδή είναι ένας "πνεύμονας" στο κέντρο της πόλης που δεν αξιοποιείται. Δεν θα είναι εύκολη η πορεία προς τα εκεί. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει συνεννόηση με τα εμπλεκόμενα υπουργεία Αμύνης και Ανάπτυξης, καθώς και με όλους όσοι έχουν λόγο εντός του πάρκου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα εμπόδια και να προχωρήσουμε στην απόδοσή του στο κοινό. Ο χρόνος που έχουμε δώσει στους εαυτούς μας είναι περίπου ένα έτος για την αντιμετώπιση όλων αυτών των εμποδίων. Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν είναι να αποτελεί διαχειριστή πάρκων, αλλά σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί επιτελικά και δραστικά προς την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών» επισήμανε ο υπουργός.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση