Συνεργασία ΓΣΕΒΕΕ - «Ανταποδοτικής» για ανακύκλωση συσκευασιών

Στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας προχώρησαν σήμερα ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς, κι ο πρόεδρος του δ.σ. του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική» και πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΒΕΑ), Παύλος Ραβάνης.

Η συνεργασία της Γενικής Συνομοσπονδίας με την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» αφορά στην ανάπτυξη, υπό την αιγίδα της, ενός Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών σε καταστήματα εστιατορικών και συναφών επαγγελμάτων για την κάλυψη της υποχρέωσης που απορρέει από τον Νόμο 4496/2017 για την ανάκτηση των μεταλλικών, πλαστικών, γυάλινων και χάρτινων συσκευασιών των καταστημάτων.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ, το σύμφωνο αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για τα καταστήματα του επισιτιστικού κλάδου, αφενός γιατί θα εκπληρώσουν τη νομική αυτή υποχρέωσή τους χωρίς να επιβαρυνθούν οι ίδιες οι επιχειρήσεις με το προβλεπόμενο κόστος, αφετέρου γιατί θα αποκτήσουν και θα ενισχύσουν την «πράσινη-οικολογική δραστηριότητα» με πολλαπλά οφέλη.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση