Συνεργασία ΕΞΑΑΑ - ΕΕΠΦ για προβολή αειφόρων πρακτικών στον τουρισμό

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν στις 20 Οκτωβρίου η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑA) και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), αναγνωρίζοντας ταυτότητα στόχων και την κοινή φιλοσοφία τους στην προβολή του φυσικού πλούτου της χώρας και των πρακτικών αειφορίας στον τουρισμό.

Οι δύο φορείς εκπροσωπήθηκαν από τους πρόεδρους των Διοικητικών Συμβουλίων τους, τον πρόεδρο της ΕΕΠΦ κ. Νικόλαο Πέτρου και τον πρόεδρο της ΕΞΑΑΑ κ. Αλέξανδρο Βασιλικό.

Κοινή επιδίωξη της ΕΕΠΦ και της ΕΞΑΑΑ είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, που αποτελεί «κεφάλαιο» για τον τουρισμό και την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προιόντος, μέσω ευαισθητοποίησης των επισκεπτών και του κοινού για το περιβάλλον.

Στόχος επίσης είναι να αναζητηθούν κανόνες και τρόποι προστασίας του περιβάλλοντος  μέσα από  φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν στα ξενοδοχεία, αλλά και μέσω εύληπτης για το κοινό εξειδικευμένης πληροφορίας. Παράλληλα, θα μπορούν να αναδειχθούν η ιδιαίτερη ελληνική φιλοξενία και η προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών διαχείρισης των ξενοδοχειακών μονάδων.

Από την πλευρά της η ΕΞΑΑΑ συμβάλλει καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού της Αττικής και των νησιών του Αγροσαρωνικού, ενώ η ΕΕΠΦ ως εκπρόσωπος του Διεθνούς Ιδρύματος «Foundation for Environmental Education» είναι ο Εθνικός Χειριστής α) των παγκοσμίων Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Ευαισθητοποίησης «Green Key», τα οποία απευθύνονται σε τουριστικά καταλύματα, χώρους εστίασης και συνεδριακά κέντρα και β) «Γαλάζια Σημαία» που αφορά στη βελτίωση της ποιότητας ακτών, μαρινών, και τουριστικών σκαφών. Οι ενέργειες και οι συνεργασίες που πραγματοποιεί διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού στους προορισμούς.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση