Συνεχίζουν την παράνομη καύση καλωδίων στο Δέλτα Γαλλικού - Διοξίνες και φουράνια στην ατμόσφαιρα (φωτο)

Σε μία ασυνείδητη και άκρως επικίνδυνη ενέργεια προχώρησαν τρεις άγνωστοι οι οποίοι έκαψαν καλώδια στην περιοχή του Δέλτα του Γαλλικού, στη Θεσσαλονίκη.

Η καύση των καλωδίων απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα διοξίνες και φουράνια, ουσίες ιδιαίτερα επιβαρυντικές για το περιβάλλον, την ατμόσφαιρα καθώς και την υγεία.

Διαβάστε: Διοξίνες και φουράνια από την παράνομη καύση καλωδίων στον προστατευόμενο Γαλλικό (φωτο+vid)

Το συμβάν κατέγραψε η περιβαλλοντική ομάδα «Εχεδώρου Φύσις» καταλογίζοντας ευθύνες τόσο στους απερίσκεπτους πολίτες που προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια όσο και στην πολιτεία που, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανάρτηση, δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Καλή χρονιά είπαμε;

Σήμερα το μεσημέρι 3 συμπολίτες μας, πρόσφεραν απλόχερα για ακόμη μια φορά, σε όλους μας, πλήθος διοξίνων και φουράνιων μετά από την μισάωρη καύση καλωδίων στην περιοχή του δέλτα του Γαλλικού.

Εμείς ήμασταν εκεί.... οι υπόλοιποι;

Μετά από τόσα πλούσια και παχιά λόγια και άλλες τόσες ευχές για την προστασία του περιβάλλοντος, από... αρμόδιους και αναρμόδιους συνεχίζετε να επιβαρύνετε η ζωή μας με διοξίνες και φουράνια.

Δεν μπορεί ομάδα μας και τα αφανή μέλη της, στο λίγο χρόνο που έχουν διαθέσιμο, να κάνουν την δουλεία που δεν κάνει όλη η πολιτεία εδώ και χρόνια!

Γιατί δεν αντιδράμε; γιατί αφήνουμε να γίνονται όλα αυτά τα εγκλήματα και μην ζητάμε το λογαριασμό από την πολιτική και νομική διοίκηση;

ΔΕΝ φτάνουν τα like για να αλλάξει η κατάσταση, μιλάμε για τις ζωές μας για τους καρκίνους που θερίζουν.

ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ ζητάμε με κάθε μέσο από την πολιτεία να πράξει αυτά που έχει η ίδια νομοθετήσει, όσο δίνουμε ανοχή στα αυτονόητα, τόσο επιβαρύνουμε το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενιών.

Στις κουβέντες μας με την οικογένεια μας, τις παρέες και τους φίλους, το περιβάλλον πρέπει να έχει χώρο, μιλάμε, ενημερωνόμαστε, γνωρίζουμε, συμμετέχουμε για να αλλάξουμε αυτή την τραγική κατάσταση με το "βιασμό" της φύσης».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση