Συσκευασίες από... γρασίδι για τα φαγητά του ντελίβερι

Εκατομμύρια τόνοι συσκευασιών στην πλειονότητά τους πλαστικών χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο για την μεταφορά φαγητού από καταναλωτές που παραγγέλνουν στο σπίτι ή τους χώρους εργασίας. Ερευνητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Δανίας και του Πανεπιστημίου Άαρχους επίσης στη Δανία ανέπτυξαν μια μέθοδο που αντικαθιστά τις πλαστικές ύλες των συσκευασιών τροφίμων με ίνες γρασιδιού. Οι συσκευασίες αυτές θα είναι 100% βιοδιασπώμενες έτσι ώστε ακόμη και αν κάποιος δεν πετάξει το πακέτο του φαγητού του σε κάποιον κάδο αλλά το παρατήσει κάπου αυτό θα διασπαστεί με φυσικό τρόπο.

«Οι διασπώμενες συσκευασίες που αποτελούνται από γρασίδι έχουν πολλά περιβαλλοντικά οφέλη» αναφέρει η Αν Κριστίν Χάστραπ, διευθύντρια του Τεχνολογικού Ινστιτούτου. «Αφού κόψουμε το γρασίδι προχωρούμε στην εξαγωγή της πρωτεΐνης τους η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως τροφή ζώων. Στη συνέχεια επεξεργαζόμαστε τις ίνες του γρασιδιού για τη δημιουργία κυτταρίνης με την οποία μπορούν να κατασκευαστούν συσκευασίες. Με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλευόμαστε στο 100% όλα τα συστατικά των ινών του γρασιδιού» αναφέρει, σύμφωνα με το Naftemporiki.gr, o Μόρτεν Άμπιε Γένσεν καθηγητής του Τμήματος Βιολογικής και Χημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Άαρχους.

Η ερευνητική ομάδα έχει λάβει χρηματοδότηση 440.000 ευρώ από την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας της Δανίας για την συνέχιση των προσπαθειών τους πάνω σε αυτόν τον τομέα. Ήδη η ομάδα προσπαθεί να δημιουργήσει βιομάζα από έδαφος με τύρφη.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση