Συσσώρευση αιωρουμένων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα της Αττικής

Σε συνέχεια της από 23.12.14 Κοινής Ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενημερώνουμε ότι το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέγραψε στην Αττική, υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10, μεγαλύτερα από 100 μg/m3, για το 24ωρο της 24/12/2014.Συγκεκριμένα, στους σταθμούς ΠΕΙΡΑΙΑ 123μg/m3, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 107 μg/m3, ΜΑΡΟΥΣΙ 108 μg/m3.

Με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη συσσώρευση αιωρουμένων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.Συνιστάται στους πολίτες η αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας και παρακαλούμε θερμά για τη θετική τους ανταπόκριση στις συστάσεις αυτές. Με τον τρόπο αυτό συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες παρακολουθούν την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων σε 24ωρη βάση και θα προβούν σε νεότερη ανακοίνωση, εφόσον υπάρχει αξιόλογη μεταβολή.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!