Σφενδάμια, δαμασκηνιές, ιβίσκοι και λιγούστρα στα σχολικά προαύλια (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετείχαν στις δενδροφυτεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και έστειλαν έτσι το μήνυμα για περισσότερο πράσινο στις αυλές των σχολείων, σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Συνολικά φυτεύτηκαν εκατό δένδρα και θάμνοι, με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, στους αύλειους χώρους του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, του 3ου Γυμνασίου Ελευθερίου Κορδελιού και του 20ου Νηπιαγωγείου Ευόσμου.

«Επιδιώκουμε με τις σημερινές δράσεις μας να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά μας, να τους δώσουμε κίνητρα για την προστασία του περιβάλλοντος», είπε στη Greenagenda.gr ο Βασίλης Τσακαλίδης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Περιβάλλοντος.

Μαζί με τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και τους υπάλληλους του Τμήματος Πράσινου ο κ. Τσακαλίδης συμμετείχε στη δενδροφύτευση είκοσι δένδρων στην αυλή του σχολείου.

Οι μικροί μαθητές, μετά τις χρήσιμες συμβουλές της τεχνολόγου-γεωπόνου Άννας Μαξιανίδου, πήραν τα δενδρύλλια και ξεκίνησαν τη δενδροφύτευση και το πότισμά τους. Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου φυτεύτηκαν σφενδάμια, δαμασκηνιές, ιβίσκοι και λιγούστρα.

Η χαρά των μαθητών ήταν απερίγραπτη και τα πρόσωπά τους έδειχναν την ικανοποίησή τους. «Είναι παρά πολύ ωραίο αυτό που γίνεται σήμερα», τόνισε η δασκάλα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου Σοφία Κακαρέτσου.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ καλό για το περιβάλλον να φυτέψουμε σήμερα δένδρα», ανέφερε μια μαθήτρια της Ε΄ Τάξης.

«Η δενδροφύτευση είναι σημαντική και θέλουμε αυτή να συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς», τόνισε άλλη μαθήτρια της ΣΤ΄ Τάξης.

de2 (600 x 338) de3 (1000 x 564) de4 (1000 x 564) de5 (1000 x 564) de6 (1000 x 564)

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση