Σχέδιο απασχόλησης για 50 άτομα στο Δήμο Αγιάς

Το τοπικό σχέδιο για την απασχόληση, προσαρμοσμένο στις ανάγκες εργασίας του δήμου Αγιάς, βρίσκεται ήδη σε ισχύ και είναι ανοιχτό σε ενδιαφερόμενους αγρότες, ανέργους και νέους επιστήμονες (τρεις άξονες).Οι ωφελούμενοι της παρέμβασης αυτής για την προώθηση της απασχόλησης εκτιμώνται σε 50 άτομα. Συγκεκριμένα πρόκειται για:

-15 ανέργους που δημιουργήσουν τη δική τους μικροεπιχείρηση

-15 ανέργους που θα απασχοληθούν σε εξαρτημένη εργασία

-10 ανέργους που θα συστήσουν κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση για παραγωγή και διάθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, σε συνδυασμό με τον αγροτουρισμό

-5 νέους επιστήμονες έως 34 ετών

-5 αγρότες που επιθυμούν να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές – αγροτικές τους δραστηριότητες.

Ειδικότερα έως τις 8 Νοεμβρίου που είναι και η καταληκτική ημερομηνία όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να προσέλθουν στο δημαρχείο Αγιάς για πληροφορίες και αιτήσεις. Μετά την υποβολή αιτήσεων, με όλα τα δικαιολογητικά που προβλέπονται, και την αξιολόγηση αυτών από τους υπευθύνους φορείς που συγκροτούν την «Αναπτυξιακή Σύμπραξη»- και εφόσον συγκεντρωθεί ο αναγκαίος αριθμός συμμετοχών όπως προαναφέρθηκε- θα ακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης ανά αντικείμενο.

Στη συνέχεια οι ωφελούμενοι θα προωθηθούν στην απασχόληση, αναλόγως με τις γραπτές αιτήσεις που υπέβαλαν.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα της Σύμπραξης 2106743835, 2106141802 αλλά και στο δημαρχείο Αγιάς 2494350100.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!