Σχέδιο εργασίας για την εφαρμογή της συμφωνίας για το Κλίμα ενέκρινε η COP22

Η 22η Διάσκεψη των Συμβαλλόμενων Μερών (COP22) της Σύμβασης - Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC) που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μαρακές στο Μαρόκο, επικυρώθηκε με την έγκριση του σχεδίου εργασίας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Τα μέρη της σύμβασης – πλαισίου συμφώνησαν να συναντηθούν και πάλι το 2017 για να εξετάσουν την πρόοδο της.

Σχεδόν τα 200 έθνη συμφώνησαν να εργαστούν για ένα κανονιστικό πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι κατευθυντήριες κανόνες θα βοηθήσουν να ξεκαθαρίσουν πολλές λεπτομέρειες που  παραμένουν ασαφείς στη συμφωνία του Παρισιού, όπως το πώς οι χώρες θα παρακολουθούν τις εθνικές τους δεσμεύσεις για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και πώς θα αναφέρουν την πρόοδό τους.

Καταδεικνύοντας την αποφασιστικότητά τους να διατηρήσουν τη συμφωνία του Παρισιού σε καλό δρόμο, οι χώρες δήλωσαν ότι ο κατάλογος των κανόνων θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το Δεκέμβριο του 2018. Στην τελική έκδοση του συμφωνηθέντος κειμένου εκλιπαρούσαν τα πλούσια κράτη να δεσμευτούν για το στόχο της παροχής 95 δις ευρώ για την ετήσια χρηματοδότηση προς τις αναπτυσσόμενες χώρες μέχρι το 2020.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση