Σχέδιο παραγωγής ηλιακής ενέργειας σε λιμάνια και αεροδρόμια της Ινδίας

Η προώθηση της ηλιακής ενέργειας στην Ινδία απέκτησε νέα δυναμική, καθώς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει να εγκαταστήσει 82,64 μεγαβάτ ηλιακής ενέργειας σε 12 μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Πράσινο Λιμάνι» της ινδικής κυβέρνησης που ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το έτος, το οποίο έχει ως στόχο «καθαρότερα και πιο πράσινα» αεροδρόμια και λιμάνια μέσω της χρήσης της τεχνολογίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η πρωτοβουλία θα συμβάλει επίσης στην επίτευξη των υποχρεωτικών στόχων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως έχουν καθοριστεί από την κυβέρνηση, οι οποίοι προβλέπουν ένα ορισμένο ελάχιστο ποσοστό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο συνολικό ενεργειακό μείγμα.

Τα ινδικά λιμάνια, όπως στο Βιζάγκ, τη Βομβάη, το Τσεννάι, την Καλκούτα, και το Νέο Μανγκαλόρ, έχουν ήδη αποκτήσει εγκαταστάσεις 6,84 μεγαβάτ, με επιπλέον 16 μεγαβάτ να αναμένονται μέχρι το Μάρτιο του επόμενου έτους.

Εξάλλου, το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει την εγκατάσταση 148 μεγαβάτ ηλιακής ισχύος σε 143 αεροδρόμια σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Πρόσφατα, το λιμάνι Τουρόνγκ στη Σιγκαπούρη, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία, ολοκλήρωσε την εγκατάσταση ισχύος 9,5 μεγαβάτ ηλιακής ενέργειας  στις οροφές των αποθηκευτικών κτηρίων του, καθιστώντας το τη μεγαλύτερη ηλιακή εγκατάσταση σε λιμάνι στον κόσμο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση