Σχεδόν εξ ολοκλήρου από ΑΠΕ καλύφθηκε την Κυριακή η ζήτηση για ρεύμα στη Γερμανία

Νέο υψηλό κατέγραψε η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την περασμένη Κυριακή, στη Γερμανία, σύμφωνα με το Agora Energiewende, καθώς στις 11 π.μ. (ώρα Γερμανίας) οι ΑΠΕ κάλυψαν το 95% της ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια στη χώρα.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη χώρα, στις 8 Μαΐου, ήταν εξαιρετικές, καθώς επικρατούσε ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της Γερμανίας, και ο άνεμος ήταν ισχυρός. Κατά το Agora Energiewende, η παραγόμενη ισχύς των φωτοβολταϊκών ανήλθε στα 26,11 GW, την ίδια στιγμή που η ισχύς των αιολικών άγγιξε τα 20,83 GW.

Αντίστοιχα, η παραγωγή των σταθμών βιομάζας συνεισέφερε στο ενεργειακό μίγμα της χώρας με 5,14 GW και των υδροηλεκτρικών με περίπου 2,75 GW.

Σημειωτέον, την περασμένη Κυριακή, η κατανάλωση ενέργειας στη Γερμανία ανήλθε σχεδόν στα 57,8 GW, γεγονός που σημαίνει ότι το 95% της ενεργειακής ζήτησης της χώρας καλύφθηκε από ΑΠΕ, όπως προαναφέρθηκε.

Όσο για τις συμβατικές πηγές ενέργειας, το Agora Energiewende σχολιάζει ότι κατά τις 11 π.μ. κάλυπταν περίπου το 11,39 GW της ενεργειακής ζήτησης.

Σε γενικές γραμμές, κατά τη διάρκεια όλης της Κυριακής, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ξεπέρασε την κατανάλωση, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας.

Μάλιστα, από τις 10 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα ήταν σε αρνητικό πρόσημο, με τη χαμηλότερη τιμή να καταγράφεται στα -130 ευρώ ανά μεγαβατώρα, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι οι μονάδες που λειτουργούσαν εκείνες τις ώρες δεν θα λάβουν αποζημίωση για την ενέργεια που πούλησαν στο σύστημα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση