Σχεδόν 20 τόνοι βαρέων κατασκευών και απορριμμάτων απομακρύνθηκαν από τον Εθνικό Δρυμό Αίνου (φωτο)

Mια οριζόντια δράση για την απομάκρυνση περί των 20 τόνων φθαρμένων υποδομών και απορριμμάτων στον Εθνικό Δρυμό Αίνου υλοποίησε και ολοκλήρωσε ο ΟΦΥΠΕΚΑ. Η δράση υλοποιήθηκε σε τρεις φάσεις και αποσκοπούσε στην απομάκρυνση βαρέων κατασκευών και υπολειμμάτων τους από τον Εθνικό Δρυμό Αίνου, καθώς και μεγάλου όγκου απορριμμάτων που αφήνουν μη ευαισθητοποιημένοι επισκέπτες. Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι δεδομένης της ευαισθησίας σημαντικών ειδών και οικοτόπων, η απομάκρυνση των απορριμμάτων έγινε με την μικρότερη δυνατή όχλησή τους.

O Εθνικός Δρυμός Αίνου, εκτός από τη σημαντικότητα του για την βιοποικιλότητα της Ελλάδας, αποτελεί και πόλο έλξης περισσοτέρων από 25.000 επισκεπτών κάθε χρόνο. Η ύπαρξη σε διάσπαρτα σημεία μεγάλων όγκων απορριμμάτων όπως φθαρμένες ξύλινες υποδομές δασικής αναψυχής, δορυφορικά τύμπανα τηλεφωνίας, φθαρμένες ξύλινες πινακίδες, απορρίμματα κ.α. που υποβαθμίζουν τον φυσικό πλούτο του Δρυμού, επηρεάζουν αρνητικά στην πανίδα και χλωρίδα τις περιοχής και αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιών.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, με τη δράση να ολοκληρώνεται τον πρώτο μήνα του Ιανουαρίου, παραμένει η δέσμευσή στον σχεδιασμό του ΟΦΥΠΕΚΑ να συνεχιστούν οι σημαντικές παρεμβάσεις, όπως προμήθεια νέων ξύλινων υποδομών δασικής αναψυχής, σήμανση μονοπατιών με τις πιο σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές, τοποθέτηση νέων πινακίδων ερμηνείας με στόχο την προστασία της βιοποικιλότητας και γεωποικιλότητας του Εθνικού Δρυμού Αίνου, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση