Σχεδόν 700.000 ευρώ για εξοικονόμηση ενέργειας σε κτήρια στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης

Σημαντικές παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού του κτηριακού αποθέματος στο Λιβάδι, συνολικού προϋπολογισμού 693.353,05 ευρώ, πρόκειται να αποφέρει η ένταξη της πρότασης του δήμου Θέρμης με τίτλο «Παρεμβάσεις Αναβάθμισης για την Εξοικονόμηση Ενέργειας συγκροτήματος κτηρίων στο Λιβάδι».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι εντατικές προσπάθειες της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, απέδωσαν καρπούς με αποτέλεσμα την έγκριση ένταξης της πρότασης με τίτλο «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ», με την οποία πρόκειται να γίνουν έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του κτηριακού αποθέματος, αρχιτεκτονικής αξίας ή/και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που βρίσκεται σε σημαντική θέση σε σχέση με πλέγμα διαδρομών ιστορικού, περιβαλλοντικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα» του συγκριμένου επιχειρησιακού προγράμματος.

Τελικός στόχος των έργων που πρόκειται να γίνουν είναι η αξιοποίηση και ανάδειξη του τουριστικού κεφαλαίου της περιοχής, μέσω της ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τη διαμόρφωση χώρου πολλαπλών χρήσεων, εκθεσιακού χώρου, χώρου γραφείων και ξενώνων.

Ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν εργασίες για την εξοικονόμηση ενέργειας στο συγκρότημα, έργα ενεργειακής αναβάθμισης και οικοδομικές εργασίες συντήρησης, λόγω των εκτεταμένων φθορών που υπάρχουν στα κτήρια.

Να σημειωθεί πως με την ένταξη της συγκεκριμένης πρότασης, εκτός του ΚΠΕ, θα δημιουργηθεί επιπλέον: ένας πολυχώρος, ένας χώρος γραφείων και θα εξασφαλιστεί και η λειτουργία των ξενώνων.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση