Σύλληψη για παράνομη κοπή αρωματικών φυτών στην Ήπειρο

Για παράνομη κοπή ποσοτήτων αρωματικών φυτών και παράνομη είσοδο στη χώρα συνελήφθη ένας 68χρονος υπήκοος Αλβανίας από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, στη Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Ο δράστης εντοπίστηκε σε δασική περιοχή στην Δροσοπηγή Ιωαννίνων να μεταφέρει πεζός δύο τσουβάλια που περιείχαν αρωματικά φυτά και βότανα, ενώ όπως διαπιστώθηκε είχε εισέλθει παράνομα στο ελληνικό έδαφος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.

Τα τελευταία χρόνια εντείνεται η παράνομη δράση οργανωμένων ομάδων στα βουνά της Ηπείρου, με σκοπό να μαζέψουν αρωματικά φυτά και βότανα. Όπως παρουσιάστηκε πριν από έναν χρόνο σε εκτενές ρεπορτάζ της Greenagenda.gr, το παράνομο δρομολόγιο εκτείνεται από τη Μουργκάνα Φιλιατών έως την ορεινή Κόνιτσα, σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις. Οι δράστες ξεριζώνουν προστατευόμενα είδη αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, αποψιλώνοντας ολόκληρες πλαγιές. Η λεία τους μεταφέρεται στην Αλβανία και στη συνέχεια καταλήγει στις αγορές ευρωπαϊκών πόλεων.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση