Σύμφωνο συνεργασίας για έργο βιομεθανίου

Τριμερές σύμφωνο συνεργασίας για την ανάπτυξη ενός πιλοτικού έργου βιομεθανίου με έγχυση στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου υπογράφηκε χθες μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και των εταιρειών Polyeco και Ergoplanning.

Το σχετικό σύμφωνο συνεργασίας σηματοδοτεί το άνοιγμα της εν λόγω αγοράς βάσει συγκεκριμένου προγράμματος δράσης και καθορισμένου χρονοδιαγράμματος, με πρώτο ορόσημο την εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2022 και τη λήψη τελικής επενδυτικής απόφασης έως τα τέλη του 2023.

Όπως προβλέπεται στο σύμφωνο συνεργασίας, το βιομεθάνιο δύναται να χρησιμοποιηθεί αντί του φυσικού αερίου για σκοπούς ιδιοκατανάλωσης του Διαχειριστή στη λειτουργία των σταθμών συμπίεσης σε Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και Αμπελιά Φαρσάλων στη Θεσσαλία, η οποία σήμερα πραγματοποιείται με τη χρήση φυσικού αερίου. Καθώς οι δύο εγκαταστάσεις βρίσκονται κοντά σε περιοχές με μεγάλη διαθεσιμότητα αποβλήτων, η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μια εφικτή και οικονομικά βιώσιμη λύση, που βελτιώνει σημαντικά και το ανθρακικό αποτύπωμα των σταθμών. Η συνέργεια του ΔΕΣΦΑ με τις δύο εταιρείες αφορά τη συνολική αλυσίδα αξίας του βιομεθανίου, από ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο αποβλήτων για την αδιάλειπτη τροφοδοσία της μονάδας μέχρι την εγκατάσταση, λειτουργία και διαχείρισή της και την τελική απόληψη του πράσινου αερίου για κατανάλωση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση