Τέλος στα μέτρα εμπορικής άμυνας στα φωτοβολταϊκά που εισάγονται από Κίνα

Αφού εφαρμόζονταν επί σχεδόν πέντε χρόνια, τα μέτρα αντιντάμπινγκ και τα μέτρα κατά των επιδοτήσεων της ΕΕ σχετικά με τους ηλιακούς συλλέκτες που εισάγονται από την Κίνα θα λήξουν σήμερα τα μεσάνυχτα.

Αφού εξέτασε τις ανάγκες τόσο των παραγωγών όσο και των χρηστών ή εισαγωγέων ηλιακών συλλεκτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε ότι το να επιτρέψει την κατάργηση των μέτρων ήταν προς το συμφέρον της ΕΕ στο σύνολό της.

Η εν λόγω απόφαση λαμβάνει επίσης υπόψη τους νέους στόχους της ΕΕ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η ΕΕ επέβαλε για πρώτη φορά οριστικά μέτρα αντιντάμπινγκ και μέτρα κατά των επιδοτήσεων τον Δεκέμβριο του 2013 για περίοδο δύο ετών.

Στη συνέχεια, αυτά ανανεώθηκαν τον Μάρτιο του 2017 μόνο για περίοδο 18 μηνών, σε αντίθεση με τη συνήθη πενταετία. Το επίπεδο των μέτρων μειώθηκε σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, ώστε να μπορέσουν οι τιμές των εισαγωγών στην ΕΕ να ευθυγραμμιστούν προοδευτικά με τις τιμές της παγκόσμιας αγοράς.

Η Επιτροπή παρατήρησε ότι η κατάσταση της αγοράς δεν έχει μεταβληθεί σε βαθμό που να δικαιολογεί νέα παράταση των μέτρων πέραν του προγραμματισμένου 18μήνου. Ως εκ τούτου, απέρριψε το αίτημα του σχετικού κλάδου της ΕΕ για έρευνα επανεξέτασης ενόψει της λήξης ισχύος των μέτρων.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ. [στα αγγλικά]

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση