Τέλος στις εργασίες κατασκευής αιολικών πάρκων στη Μάνη

Διεκόπησαν με απόφαση της Γενικής Διευθύντριας του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Γ. Κοτίνη οι εργασίες κατασκευής αιολικών πάρκων στη Μάνη.

Η Γενική Διευθύντρια επικαλείται τη σχετική νομοθεσία η οποία απαγορεύει τις εργασίες στην περιοχή από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο, καθώς η περιοχή της Μάνης είναι χαρακτηρισμένη Natura.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Euro2day.gr, σε εξέλιξη βρίσκεται ο αγώνας τον κατοίκων της περιοχής για την ακύρωση της εγκατάστασης ανεμογεννητριών. Επ΄αυτού εκκρεμεί προσφυγή στο ΣτΕ από 28 συλλόγους, τοπικούς και μη, η οποία αναμένεται να συζητηθεί στις 21 Ιουνίου.

Παράλληλα, υποβλήθηκαν και μηνύσεις στην Εισαγγελία Γυθείου. Οι μηνυτές υποστηρίζουν ότι παραβιάζονται οι όροι της μελέτης του υπουργείου Περιβάλλοντος. Όπως επισημαίνεται μεταξύ αλλων στη μήνυση, είναι δεδομένο ότι η εγκατάσταση των πρώτων 42 ανεμογεννητριών βιομηχανικού τύπου στη κορυφογραμμή του Σαγγιά, θα υποβαθμίσει τη Μάνη σε βιομηχανική περιοχή, επιφέροντας μή αναστρέψιμες συνέπειες στη φυσική και πολιτισμική κληρονομιά του τόπου.

Παράλληλα, τονίζεται ότι από τη διάνοιξη δρόμων και τα εκτεταμμένα έργα εκβταχισμών με τη χρήση ερπυστριοφόρων, μηχανικών σφυριών και δυναμίτη προκαλείται ανεπανόρθωτη βλάβη στο φυσικό περιβάλλον καθώς πρόκειται για περιοχή αναπαραγωγής πουλιών.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση