Τέσσερις τόνοι εκλογικού υλικού ανακυκλώθηκαν στον δήμο Παύλου Μελά (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη. Την επομένη των εκλογών το τμήμα Ανακύκλωσης συνέλεξε όλο το χαρτί από τα ψηφοδέλτια που δεν χρησιμοποιήθηκαν στα εκλογικά κέντρα του Δήμου Παύλου Μελά και το αποθήκευσε στα ειδικά Press Container που βρίσκονται στο σημείο Ανακύκλωσης που δημιουργήθηκε στον αύλειο χώρο του δημαρχείου.

Πρόκειται για μια κίνηση με περιβαλλοντικό πρόσημο, καθώς τα χαρτί που συγκεντρώθηκε θα παραδοθεί στον ανάδοχο που έχει προκύψει μέσα από πλειοδοτικό διαγωνισμό.

«Τα έσοδα της πώλησης θα επιστρέψουν στα σχολεία που ήταν εκλογικά κέντρα και συμμετέχουν όλον τον χρόνο στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης με Διαλογή στην Πηγή», τόνισε στη Greenagenda.gr ο Σάκης Λαζαρίδης, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος του Δήμου Παύλου Μελά.

«Το μήνυμα της ανακύκλωσης πρέπει να είναι ηχηρό και σε αυτήν τη διαδικασία, την εκλογική. Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι με τη συγκεκριμένη ενέργεια στον δήμο Παύλου Μελά, εκτός από τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από την πώληση των 4 τόνων χαρτιού, θα σώσουμε 68 δέντρα και εξοικονομούμε 600 kg πετρέλαιο που θα χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή ενέργειας που απαιτείται για τη δημιουργία του χαρτιού», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης.

Πρόσφατα ο δήμος Παύλου Μελά βραβεύτηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την ΚΕΔΕ για την εφαρμογή του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων και την προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση