Ταξίδι με ποδήλατο από Αθήνα ώς Νεπάλ κι από εκεί στο Έβερεστ για την κλιματική αλλαγή (φωτο)

Ο Πωλ Ευμορφίδης, ιδρυτής της εταιρείας COCO-MAT και γνωστός για την περιβαλλοντική του ευαισθησία, ξεκίνησε σήμερα το μεγαλύτερο σε διάρκεια, αλλά και σημασία ταξίδι της ζωής του, με «συνοδοιπόρο» το WWF Ελλάς και με κεντρικό σύνθημα "Move for Nature: Challenge yourself- Save your planet". Έχοντας ως στόχο την αφύπνιση των πολιτών γύρω από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, αλλά και τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων για την ενίσχυση του έργου του WWF Ελλάς, ο Πωλ Ευμορφίδης θα διανύσει με ένα ξύλινο ποδήλατο μια απόσταση 7.500 χιλιομέτρων, ξεκινώντας σήμερα (8 Ιανουαρίου 2020) από την Αθήνα. Μέσα σε 3 μήνες, θα διασχίσει συνολικά 8 διαφορετικές χώρες, με τελικό προορισμό το Νεπάλ, απ' όπου και θα ξεκινήσει για να ανέβει την υψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ, σε υψόμετρο 8.848 μέτρων.

Όπως αναφέρει το WWF Ελλάς, στην καρδιά αυτού του ταξιδιού-άθλου κι αυτό που κινητοποιεί τον ίδιο τον Πωλ Ευμορφίδη, είναι ο πλανήτης μας και η ζωή πάνω σε αυτόν που απειλείται εξαιτίας της κλιματικής κρίσης. Γι' αυτό τον λόγο, επέλεξε μέσα από το ταξίδι του, να στηρίξει το έργο του WWF Ελλάς, ζητώντας τη συνδρομή του κοινού για να συγκεντρωθούν οικονομικοί πόροι, πολύτιμοι προκειμένου η οργάνωση να μπορέσει να συνεχίσει το έργο της για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στη χώρα μας.

«Το WWF, εδώ και 28 χρόνια, μάχεται καθημερινά για να διατηρήσει τη ζωή στην Ελλάδα. Δίνει μια μάχη για να επουλωθούν οι πληγές των δασών μας και να αποτραπούν άλλες καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στο μέλλον, για να μείνουν υγιείς και γεμάτες ζωή οι θάλασσές μας, για να προστατευθούν τα μοναδικά θαλάσσια είδη που κολυμπούν στα νερά της χώρας μας, για να μη γεμίσουν τα ελληνικά πελάγη με πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, αλλά και για να αναχαιτιστεί η κλιματική κρίση, με μοναδικό όραμα ένα μέλλον καθαρό και βιώσιμο, όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά», σημειώνεται και υπογραμμίζεται:

«Η δική σου βοήθεια σε αυτή την κοινή προσπάθεια είναι καταλυτική!

» Γιατί μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη μάχη ενάντια στην κλιματική κρίση και υπέρ της ζωής.
Γιατί, μόνο έτσι θα καταφέρουμε να πείσουμε τους ηγέτες όλου του κόσμου και ολόκληρη την ανθρωπότητα ότι τώρα είναι η στιγμή για να δημιουργήσουμε μια «Νέα Συμφωνία για τον Άνθρωπο και τη Φύση»*.

» Αν το ξύλινο ποδήλατο του Πωλ συμβολίζει τις βιώσιμες επιλογές που όλοι μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή, η διαδρομή που θα ακολουθήσει έρχεται να μας θυμίσει ότι οι μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις δεν γνωρίζουν σύνορα, καθώς και ότι η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και το μέλλον του πλανήτη βρίσκεται στο χέρι μας!

» Γι' αυτό και σε χρειαζόμαστε μαζί μας!

» Μπες στο ειδικά σχεδιασμένο για αυτή την πρωτοβουλία site, μάθε περισσότερα για το ταξίδι του Πωλ Ευμορφίδη, και στήριξε το έργο του WWF Ελλάς ενάντια στην κλιματική αλλαγή για την προστασία του πλανήτη μας».

------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιπλέον πληροφορίες:

  • To 2020 δεν είναι μια χρονιά σαν όλες τις άλλες. Είναι η χρονιά που η ανθρωπότητα καλείται να σφραγίσει το μέλλον της. Η κλιματική κρίση είναι ορατή στην πλημμυρισμένη πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, στις καλλιέργειες στα χωράφια μας, στις άνευ προηγουμένου πυρκαγιές από τη Σιβηρία μέχρι τον Αμαζόνιο. Ταυτόχρονα, το 60% της ζωής του πλανήτη έχει αφανιστεί τα τελευταία 50 χρόνια. Είμαστε η πρώτη γενιά που γνωρίζει πώς να σώσει τον πλανήτη και τον εαυτό της αλλά και η τελευταία που μπορεί να κάνει κάτι για αυτό. Το 2020 λοιπόν, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα κληθούν να αποδείξουν, μέσα από κομβικές συμφωνίες για τη βιοποικιλότητα και την κλιματική κρίση, αν είναι αποφασισμένοι να σώσουν τον πλανήτη και να υπογράψουν μια «νέα συμφωνία για τη φύση και τον άνθρωπο». Τώρα είναι η στιγμή ο καθένας από εμάς να διαλέξει πλευρά και να υψώσει τη φωνή του με πράξεις και πίεση σε πολιτικούς και επιχειρήσεις. Ο Πωλ και το WWF έχουν επιλέξει τη «μάχη» τους. Εσύ;
  • Ο Πωλ θα διανύσει με το ξύλινο ποδήλατό του μια διαδρομή απόστασης 7.500 χιλιομέτρων, διασχίζοντας συνολικά 8 διαφορετικές χώρες: Αθήνα, Τουρκία, Γεωργία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ιράν, Ινδία, Νεπάλ. Μόλις φτάσει στο Νεπάλ, θα ανέβει στην κορυφή του Έβερεστ (8.848 μέτρα ύψος).
  • Δες εδώ το βίντεο με τον Πωλ Ευμορφίδη να εξηγεί τον λόγο για τον οποίον αποφάσισε να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι.
  • * Περισσότερα για τη «Νέα Συμφωνία για τη Φύση και τον Άνθρωπο»: https://updates.panda.org/we-need-a-new-deal-for-nature
Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση