Ταξιδεύοντας στην Σαντορίνη για οινοτουρισμό

Σαντορίνη, ένας τουριστικός δημοφιλής τόπος που ελκύει τουρίστες  από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναμφισβήτητα αποτελεί την ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού.  Τα τελευταία χρόνια δίνεται έμφαση στην αειφόρο ανάπτυξης και την προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού, όπως για παράδειγμα ο οινοτουρισμός, ο οποίος ευνοεί επισκέψεις τους φθινοπωρινούς μήνες. Στη  προώθηση του ελληνικού κρασιού συμβάλουν οι τοπικές επιχειρήσεις του νησιού, όπως το «IDOL  BAR-RESTAURANT», ιδιοκτησίας του Λουκά Κατρή όπου εργάζεται ο μετρ Τηλέμαχος Αρβανιτίδης.

«Ο οινοτουρισμός είναι πράξη πολιτισμού και με σημείο αναφοράς το κρασί, μπορούμε να κοιτάξουμε τον τόπο μας με άλλο βλέμμα. Ο ελληνικός αμπελώνας προσθέτει αξία στον τουρισμό και την εστίαση. Η προώθηση ελληνικών κρασιών και εδεσμάτων επιτυγχάνεται  μέσω ενός βιώσιμου μοντέλου επιχειρηματικότητας» επεσήμανε ο μετρ του δημοφιλούς εστιατορίου Τηλέμαχος Αρβανιτίδης.

Ένας από τους παλαιότερους μετρ επιχειρήσεων της Σαντορίνης ο κ. Αρβανιτίδης  προωθεί τον ελληνικό αμπελώνα και μυεί τους ξένους τουρίστες στο ελληνικό κρασί.

«Βασική αποστολή των επιχειρήσεων της Σαντορίνης είναι μεταξύ άλλων η ενίσχυση του οινοτουρισμού και κατ΄ επέκταση η διαφήμιση του ελληνικού brand name» υπογράμμισε ο κ. Αρβανιτίδης.

Ο οινοτουρισμός αποτελεί μία από τις πλέον επιτυχημένες ανερχόμενες μορφές εναλλακτικού τουρισμού παγκοσμίως. Πρόκειται για μια περιήγηση στον κόσμο του κρασιού, την οποία απολαμβάνουν οι επισκέπτες συνδυάζοντας την με τις διακοπές τους.

Ο οίνος μπορεί να «εφραίνει καρδίαν» και να είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα σημαντικότερα κοινωνικά γεγονότα της ζωής μας, ταυτόχρονα αποτελεί και ένα ισχυρό όπλο στη φαρέτρα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Οι οινοτουρίστες ευαισθητοποιημένοι σε θέματα διατροφής αναζητούν πιστοποιημένα, τοπικά προϊόντα, με πράσινες προδιαγραφές των οινοποιείων που ακολουθούν καλές πρακτικές απέναντι στο περιβάλλον.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση